Deca sa Kosmeta krenula za Beograd: Nadamo se pobedi Partizana

Oko 500 mališana uzrasta do 14 godina krenulo je danas oko 11 sati iz severne Mitrovice i Zvečana ka Beogradu kako bi podržali fudbalere Partizana u večerašnjoj utakmici Lige Evrope protiv holandskog Az Alkmara, prenosi Kosovo Online.

Kako se navodi, oni su srećni i razdragani, sa dozom neizvesnosti, čekali ispred autobusa da organizatori pročitaju njihovo ime kako bi krenuli put glavnog grada Srbije.

"Poziv FK Partizan Osnovna škola "Vuk Karadžić" je prihvatila sa velikim zadovoljstvom i na put je krenulo oko stotinak mališana u dva autobusa. Oni su se sa velikim oduševljenjem odazvali akciji da pomognu fudbalerima Partizana. Videli su da je atmosfera bila sjajna na prethodnoj utakmici i očekujemo da će ovog puta broj dece biti još veći i da će Partizan pobediti", rekao je za Kosovo Online Mladen Perović, vođa puta iz Zvečana.

Oni najvatreniji obukli su obeležja svog omiljenog kluba, ali su put Beograda krenuli i njihovi vršnjaci koji navijaju i za ostale srpske klubove.

Kažu da će večaras biti svi kao jedan i da će se potruditi da pomognu Partizanu da ostvari važnu pobedu.

"Prvi put idem na utakmicu Partizana i nadam se da će mi pobedom ulepšati ovo veče", rekao je Aleksa Anđelković iz Srbovca.

Među brojnim dečacima bilo je i njihovih drugarica koje nisu želele da propuste ovakvu priliku.

"Veoma mi je drago što idem, prvi put će mi biti da gledam jednu ovakvu utakmicu i voleli bismo da pobedi Partizan 3:0", kaže Ksenija Jevtić.

Istu želju ima njen školski drug Strahinja Šulkić koji je rekao da ne bi voleo da Partizan izgubi zato što smo svi zajedno krenuli na ovaj dug put.

"Kao što je Zvezda pobedila Liverpul, mi bismo voleli da isti uspeh ponovi i Partizan", kaže Šulkić.

Priliku da uživo gledaju meč na stadionu Partizana u Beogradu iskoristiće 35 dečaka iz sela Banje, Suvo Grlo i Crkolez kod Srbice, kao i 50 dečaka iz Kosovskog Pomoravlja.

Njima je, zahvaljujući Kancelariji za KiM, obezbeđen besplatan prevoz, hrana i prenoćište u Beogradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво