Degenek pred Bajern: Stekli smo iskustvo, znamo šta nas čeka

Odbrambeni fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek, pred gostovanje Bajernu u Minhenu, poručio je da će od velike pomoći biti iskustvo iz prošle sezone u Ligi šampiona i da ekipa maksimalno spremno čeka početak takmičenja. Utakmica Bajerna i Crvene zvezde igra se u sredu od 21 sat na Alijanc areni, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti (samo za teritoriju Srbije), a tok meča i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

"Očekivanja su sigurno veća nego prošle sezone, kada smo debitovali u Ligi šampiona. Već treću godinu zaredom smo izborili grupnu fazu evropskog takmičenja, što je veliki uspeh. Stekli smo potrebno iskustvo za igranje u ovakvoj vrsti takmičenja, znamo šta da očekujemo od utakmica. Uradili smo sve kako bismo maksimalno spremni izašli na teren sutra, ostvarili što bolje rezultat i još jednom ispisali istoriju Crvene zvezde", rekao je Degenek za klupski sajt pre puta za Minhen.

Zvezdin štoper tokom karijere imao je prilike da igra u Nemačkoj, u dresu Bajernovog gradskog rivala Minhena 1860 i Štutgarta.

"Proveo sam šest godina tamo, a od toga godinu i po dana sam igrao na Alijanc areni. Minhen poznajem dosta dobro, predivan je grad. Svi znamo kakav je nemački mentalit, oni ni u fudbalu nikada ne odustaju i zato moramo da im uzvratimo na isti način. Bitno je da budemo borbeni, da pametno igramo i da ne odustajemo. Ukoliko bude tako verujem da možemo da izborimo povoljan rezultat".

Australijski reprezentativac podseća da je Zvezda prošle godine pokazala da može da igra sa najboljim evropskim timovima, čak i da pobedi kao protiv Liverpula (2:0).

"Verujem da možemo da ponovimo dobre rezultate. Najbitnije je da smo svi zdravi, pa će i rezultati doći. Mnogo smo dobili na iskustvu u odnosu na prošlu sezonu. Smatram da ono što nas krasi i što nam mnogo pomaže u postizanju odličnih rezultata jeste sloga, ponašamo se kao porodica. Mnogo igrača je i otišlo i došlo, nismo ista ekipa kao prošle godine, ali je ovaj tim zadržao duh koji nam je omogućio sve one dobre rezultate u prošloj sezoni", zaključio je Degenek.

Utakmica 1. kola B grupe Lige šampiona između Bajerna i Crvene zvezde igra se sutra od 21 sat na Alijanc areni, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti (samo za teritoriju Srbije), a tok meča i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво