Barselona ima novog Nejmara, 16-godišnji Fati vodio do pobede

Fudbaleri Barselone slavili su u derbi meču četvrtog kola La Lige nad ekipom Valensije sa 5:2.

Barselona ima velikih problema sa povredama, pošto u protokolu za meč sa Valensijom nije bilo Mesija i Dembelea, dok je Suarez dobio priliku u završnici meča.

Svoju šansu da zasija iskoristio je 16-godišnji Ansu Fati, koji je u prvih sedam minuta meča postigao gol i asistirao.

Fati je iz omladinske škole Sevilje prešao u "La Masiju", podmladak Barselone, a u prvi tim je prekomandovan zbog pomenutih povreda Mesija i Dembelea.

Veoma talentovani fudbaler prošlo kolo postao je najmlađi strelac u istoriji "Blaugrane" u La Ligi, a da se ne radi o početničkoj sreći potvrdio je u meču sa Valensijom.

Fati igra na poziciji levog krila, a mnogobrojni mediji i navijači u Španiji počeli su da ga porede sa Nejmarom. Zanimljivo je da je Barselona morala da traži dozvolu njegovih roditelja da igra, jer tako nalažu pravila takmičenja.

Fati je u drugom minutu zatresao mrežu rivala, a u sedmom asistirao za gol De Jonga i tako postao najmlađi fudbaler u istoriji španskog prvenstva koji je postigao gol i asistirao na jednoj utakmici.

Valensija je golom Gameira u 29. minutu smanjila na 2:1, ali je Barselona u drugom poluvremenu uspela da slomi rivala.

Na 3:1 povisio je Pike u 52. minutu, a do kraja meča dva gola postigao je Luis Suarez u 61. i 82. minutu.

Konačnih 5:2 postavio je novi napadač "slepih miševa" Maksimiliano Gomez u sudijskoj nadoknadi. 

Nakon četiri odigrana meča Barselona ima sedam osvojenih bodova i nalazi se na četvrtoj poziciji, dok je Valensija 15. sa četiri boda. 

U ostalim mečevima Real je savladao Levante sa 3:2, Leganes je na svom stadionu poražen od Viljareala sa 3:0, dok je Sosijedad kao domaćin iznenadio Atletiko Madrid sa 2:0.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво