Evropski klubovi potrošili skoro četiri milijarde evra u prelaznom roku

Evropski klubovi potrošili su ovog leta za transfere rekordnih 3,98 milijardi evra, objavila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Kako se navodi, klubovi koji su nastupali u Ligi šampiona i Ligi Evrope, ukupno njih 80, potrošili su 29 odsto više novca nego godinu ranije, a 19 odsto više u odnosu na rekordnu 2017. godinu.

Skoro polovinu svih transfera (47 odsto) čine igrači između 21 i 24 godine starosti, samo sedam odsto čine igrači stariji od 28 godina, najmanje su traženi vezisti (samo 30 odsto), dok je oko 43 odsto klubova oborilo rekord u visini transfera.

Takođe, saopšteno je da Real Madrid ima najviše pratilaca na društvenim mrežama, oko 222 miliona, dok je najposećeniji sajt šampiona Evrope Liverpula.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво