Kakva sudbina čeka OFK Beograd?

Nekada se na stadionu OFK Beograda igrao najlepši fudbal na svetu. Tada je BSK, kako se prvobitno zvao, umeo na svojim tribinama da okupi publiku od kralja do obućara. Danas je OFK Beograd možda u najtežoj situaciji od osnivanja, a na tribine se ne sme jer su nebezbedne. Ko je kriv za to što se danas samo sećamo i ko će pomoći da se fudbal vrati na terene najstarijeg stadiona u Beogradu.

Šesti klub po uspesima u bivšoj Jugoslaviji i treći u Srbiji. 2006. igrali su finale Kupa Srbije, a pet godina kasnije kvalifikacije za Ligu Evrope. Kola kreću nizbrdo 2016. kada su ispali iz Super lige, odmah potom i iz prve. Trenutno su na trećem mestu treće lige. Još je teža sudbina stadiona izgrađenog 1957. godine. Propada teren, ali i tribine pa se od 2015. koristi samo istočna. 

„2009. nam je istekao ugovor sa gradom tako da od 2009. nemamo više nikakav papir na osnovu koga bismo mi to koristili i na kraju nije nam dozvoljena bilo kakva aktivnost, što u građevinskom što u bilo kom smislu da možemo da ovaj stadion saniramo", rekao je direktor kluba Božidar Milenković.

Pomoćni teren, prvi u Srbiji sa veštačkom travom, sada je u rupama.

„Oni trenutno treniraju u potpuno neuslovnim uslovima, na pomoćnom terenu, gde je veštačka trava postavljena još 2006. godine , gde ti neki novi klinci, reprezentativci rizikuju povrede sa 15 - 16 godina koje su svojstvene igračima u poznom igračkom dobu", dodaje Nino Došen Majkić predsednik Upravnog odbora.

Sakupljali su se potpisi, pisale peticije za očuvanje Omladinskog stadiona, ali odgovor nije stigao. Na ovom stadionu pored fudbalskog, trenira još osam klubova.

„Mi smo se obraćali više puta Skupštini grada, Sportskom savezu, Ministarstvu sporta da nam izađu u susret da nam na bilo koji način pomognu kako bi ovaj stadion održavali i doveli u jedno pravi fudbalski hram gde bi svi ti naši klubovi kao i što vidite trenirali i imali dobre uslove", zaključio je direktor Milenković.

Crno bele slike nas podsećaju na vreme rekordnih poseta kada je stadion bio mali za sve. Na utakmicama sa Partizanom, Zvezdom i Hajdukom skoro 10 hiljada ljudi ostajalo je bez ulaznice. Satima bismo mogli da nabrajamo sve one koji su potekli iz ovog kluba. Sadašnji kapiten reprezentacije, ali i bivši igrali su za OFK Beograd. Jedno je sigurno - Beogradu pored crveno i crno belih nedostaju i plavo beli.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво