Fernando Tores odigrao poslednji meč u karijeri

Fernando Tores odigroa je u Japanu poslednji meč svoje fenomenalne profesionalne karijere.

Nekadašnji fudbaler madridskog Atletika, Liverpula, Čelsija, završio je karijeru u 35. godini kao član ekipe Sagan Tosu. Ovaj tim je poražen od Visel Kobea, za koji igraju Andres Inijesta i David Vilja, rezultatom 6:1.

Tores je zabeležio 110 nastupa za Španiju, osvojivši dva Evropska prvenstva (bio strelac u oba finala), a bio je i deo tima koji je postao prvak sveta 2010. godine.

„Tražio sam poseban momenat da okončam svoju karijeru, mislim da sam ga našao", rekao je Tores.

„Počeli smo daleko od reflektora, velikih stadiona i pažnje javnosti. Od tada smo podelili hiljade uspomena i emocija, pre nego što smo osvajali trofeje za našu zemlju", napisao je Inijesta u otvorenom pismu objavljenom u listu „El Mundo Deportivo".

Tores je počeo karijeru u Atletiko Madridu, pre nego što je 2007. godine prešao u Liverpul za 20 miliona funti. Tamo je odigrao 142 utakmice i postigao je 81 gol.

Četiri godine kasnije prelazi u Čelsi za tadašnji britanski rekord od 50 miliona funti.

Iako na Stamford Bridžu nije uspeo da ponovi golgetersku formu, bio je član ekipe koja je 2012. godine osvojila Ligu šampiona. Osvojio je i FA Kup, a postigao je gol u pobedi u finalu Lige Evrope protiv Benfike 2013. godine.

 

Nakon 45 golova u 172 utakmice u Čelsiju i četvoromesečne pozajmice u Milanu, vratio se u Atletiko 2014. godine. Izgubio je u finalu Lige šampiona 2016. godine, ali je dve godine kasnije osvojio drugu Ligu Evrope. Odmah zatim odlazi u Japan.

Tores je, sa 38 golova, treći najbolji strelac u istoriji španske selekcije.

„Tokom karijere postao je legenda zbog svojih kvaliteta. Ostavio je neizbrisiv trag na terenu ali i u srcima svih onih sa kojima je radio", saopštio je Atletiko.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво