Džajić negirao nepravilnosti oko Ognjenovićevog transfera

Nekadašnji direktor Crvene Zvezde Dragan Džajić negirao je da je zlupotrebio službeni položaj u vezi sa transferom fudbalera tog kluba Perive Ognjenovića u madridski Real, navodeći da je samo parafirao ugovor sa španskim klubom.

Iznoseći svoju odbranu pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu, Džajić je odbacio tvrdnje tužilaštva da je od Ognjenovićevog transfera protivpravno prisvojio milion dolara, ističući da transferi nisu bili u domenu njegovog rada, rekao je njegov branilac Milan Vujin koji je prisustvao saslušanju.

Vujin je rekao da je Džajić naveo da su, pošto je upravni odbor kluba prihvatio ponudu Reala za transfer Ognjenovića, on i tadašnji finansijski direktor Zvezde Vladimir Cvetković potpisali ugovor.

Saslušanje Džajića trajalo je oko sat i po vremena, a on je u Palatu pravde doveden ambulantnim kolima VMA, gde se nalazi na lečenju od 23. aprila.

Do kabineta istražnog sudije, gde su ga sačekali branioci, Džajića su dopratili jedan pripadnik vojne policije i medicinska sestra.

Rešenje o proširenju istrage tereti Džajića i Cvetkovića da su zloupotrebom službenog položaja protivpravno prisvojili milion dolara od Ognjenovićevog transfera.

Cvetković je ranije saslušan pred istražnim sudijom, koji je posle toga doneo rešenje o proširenju istrage protiv obojice, a Džajićevo saslušanje bilo je odloženo zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja i lečenja na VMA.

Svedočenje Ognjenovića zakazano je za sredu.

U okviru istrage protiv Džajića, Cvetkovića, kao i bivšeg funkcionera Crvene zvezde Miloša Marinkovića pre podne su pred istražnim sudijom svedočila četvorica nekadašnjih članova upravnog odbora tog kluba.

Istražni sudija saslušao je Milana Savića, Sinišu Mihajlovića, Nebojšu Divljana i Zorana Avramovića, koji su svedočili u vezi sa transferima fudbalera Ognjenovića u Real i Nemanje Vidića u Spartak iz Moskve.

Džajić i Cvetković, kao i bivši funkcioner Crvene zvezde Miloš Marinković, uhapšeni su 5. februara, a poslednjom odlukom Vrhovnog suda Srbije, 5. maja, produžen im je pritvor za još dva meseca, zbog mogućnosti da u toku istrage utiču na svedoke koji nisu saslušani pred istražnim sudijom.

Odluka VŠ o pritvoru trebalo bi da bude doneta u petak, pošto im ističe narednog dana.

Protiv Džajića, Cvetkovića i Marinkovića 7. februara je pokrenuta istraga zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 miliona evra prilikom transfera fudbalera Gorana Drulića u Real Saragosu 2001. godine. Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena zbog sumnje da su od transfera fudbalera Zorana Njeguša u madridski Atletiko protivpravno prisvojili 3,5 miliona maraka, a zatim i zbog Ognjenovićevog transfera.

Okružni sud u Beogradu istragu protiv Džajića i Marinkovića proširio je i zbog sumnje da su od transfera Nemanje Vidića u moskovski Spartak, protivpravno prisvojili dva miliona evra.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара