Bitna pobeda Partizana, ali posao nije završen

Fudbaleri Partizana uspeli su da savladaju norveški Molde sa 2:1 na svom stadionu i naprave prvi od dva ključna koraka ka plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope. Gosti su uspeli da postignu pogodak, pa je posao srpske ekipe daleko od završenog.

Dosta čudna utakmica odigrala se u Beogradu. Što zbog atmosfere sa tribina, što zbog igre na terenu.

Zbog kazne Uefe Partizan nije mogao da se osloni na podršku najvatrenijih, ali je srpskog predstavnika do pobede vodilo oko pet hiljada najiskrenijih navijača. Deca uzrasta do 14 godina koja pripadaju školama fudbala u Beogradu i Srbiji, nisu prestajala sa podrškom čitavih 95 minuta i koliko god je to moguće učinili atmosferu domaćinskom.

Što se tiče fudbala, gledao se onaj ne toliko lepršavi i atraktivni, koliko strpljivi i borbeni. Nešto duže je trajalo početno odmeravanje snaga, a obe ekipe su sa velikom dozom respekta ušle u meč.

To je rezultovalo po jednom šansom na obe strane u prvih tridesetak minuta. Mladi Stevanović, koji je samo tri godine stariji od klinaca koji su bodrili Partizan sa tribina šutirao je sa jedne, a Eikrem sa druge strane. U oba navrata su dobro intervenisali golmani, a pogotovo Stojković.

Ekipe su pokušavale da stvore opasnost, ali im to nije polazilo za nogom. Taman kada se činilo da će se na poluvreme otići netaknutih mreža, gosti dolaze do gola. Solidnu akciju, sa prenosom lopte u nekoliko dodavanja, krunisao je golom Boli.

Rezervista Moldea dobio je šansu usled povrede Knudsona i na sjajan način je iskoristio. Zanimljivo je da je Boli igrač koji ne dobija preterane šanse u taktičkoj zamisli trenera Moea, ali je bio heroj i protiv Arisa u prošlom kolu kvalifikacija.

Gol gostiju kao da je razdrmao pomalo uspavani Partizan, koji je potom zaigrao znatno bolje i to odmah u narednom napadu i materijalizovao. Tošić je prošao po desnoj strani i vratio loptu za Sumu, koji kao na malom fudbalu matira golmana Kraninksa.

Sejduba Suma igrao kao preporođen ove sezone i napokon dobrim partijama opravdava neosporan kvalitet, kao i poverenje uprave i navijača.

U drugom poluvremenu viđena je prava rovovska borba, pogotovo na sredini terena. Veliki broj grešaka u prijemu i u dodavanju. Dosta sitnih faulova na obe strane, kvarenja igre i nekonkretnosti i jednih i drugih doveli su do znatno sporijeg tempa meča.

Molde je u periodu od 60. do 68. minuta čak i bio bolja ekipa, u nekoliko navrata stvorio opasnosti pred golom Partizana, ali je nedostajalo koncentracije u završnici. Ključni igrači gostiju bili su Džejms i Eikrem.

Par svežih igrača sa klupe kod Partizana uneli su nešto više energije. Pokušavali su Ožegović i Asano sa jedne, a pomenuti dvojac Moldea sa druge strane. Ipak, kako se meč približavao kraju, Molde je odlučio da se okrene defanzivi i brani do tada povoljnih 1:1.

Disciplinovanu, iznenađujuće pokretnu i borbenu odbranu rivala Partizan je uspeo da slomi u 84. minutu. Jako lepa akcija srpske ekipe i prodor po levoj strani Uroševića, koji je asistirao Tošiću u petercu za gol i preokret Partizana. 

Do kraja meča Molde se nije preterano trudio da još jednom ugrozi gol crno-belih, a Partizan bez problema priveo meč kraju.

Vicešampion naše zemlje upisao je bitnu pobedu u borbi za plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Ipak, igra Partizana kroz nešto više od 90 minuta nije bila na zavidnom nivou, a primljeni gol ne dozvoljava ikakvo opuštanje pred put u Norvešku. Pred Partizanom je još jedan, poslednji ispit koji treba da polože, što bi bio veliki uspeh za srpski fudbal i ovu mladu i renoviranu ekipu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво