Koja deca će večeras moći da gledaju Partizan u Humskoj?

Fudbaleri Partizana od 21 sat igraju prvu utakmicu 4. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv norveškog Moldea i to pred praznim tribinama. Tako je prvobitno odlučila Uefa, zbog nedoličnog ponašanja navijača. Situacija se u međuvremenu malo promenila, pa će crno-beli ipak imati podršku u Humskoj, možda ne najbrojniju, ali najiskreniju verovatno da.

Kapije Partizanovog stadiona večeras će se ipak otvoriti za publiku, ali samo onu odabranu.

Na molbu FK Partizan po članu 73 (h) DR utakmici plej-of faze kvalifikacija za Ligu Evrope regulativno telo Uefe je dozvolilo prisustvo dece uzrasta do 14 godina koja pripadaju Omladinskoj školi fudbala crno-belih ili školama fudbala u Beogradu i Srbiji.

Iako je Evropska fudbalska komisija stroga, neki će možda reći i rigorozna, ovo je prvi put da dozvoljava ovako nešto.

Koliko će dece večeras navijati za Partizan sa ovog mesta i kako su odabrana reći će nam direktor marketinga FK Partizan, Predrag Vujović.

"Sada imamo spiskove koji su potvrđeni i sortirani u dogovoru sa našom omladinskom školom. Ne mogu vam reći tačan broj, ali otprilike 4.700 dece. Uefa je bila rigorozna, mogu doći mladi fudbaleri do 14 godina, članovi naše omladinske škole i članovi drugih klubova, sa pratiocima koji su njihovi treneri i staratelji, odnosno ljudi koji sa njima rade i sarađuju", rekao je Vujović za RTS.

On je istakao da će svi biti smešteni na zapadnoj tribini stadiona, da će dobiti posluženje, a potom obrazložio kako su deca birana.

"Nažalost, u kratkom vremenskom periodu smo to objavili i oglasili. Interesovanje je ogromno, ali broj je takav jer mi ne možemo i ne smemo da prihvatimo da neko dođe sa dvoje ili troje dece i kaže: 'Evo, ono bi da uđe, ja sam mu staratelj'. Zna se po standardima koliki je broj i mislim da na 12 dece ide jedan trener. Nama će doći školice koje sarađuju sa našom fudbalskom školom, to su ozbiljne oganizacije širom Srbije, ali i Republike Srpske. Imamo škole iz Novog Pazara, Niša, Novog Sada, Bijeljine, Kragujevca, Leskovca..."

Mnogi roditelji ne dovode decu na stadion u pravo iz straha od incidenata, što se, moramo da kažemo, dešava kada su utakmice Partizana i Crvene zvezde u pitanju. Možda bismo ovakve načine sankcionisanja mogli da praktikujemo i u domaćem prvenstvu, pa da se deci koja vole i treniraju fudbal omogući da ga gledaju u sigurnim uslovima.

Partizan je tražio privremenu suzpenziju kazne, ali je Uefa to odbila. Ipak, žalbeni postupak se nastavlja pa se crno-beli nadaju da će kazna biti prepolovljena i da će naredni evropski meč kao domaćin igrati pred publikom. Koliko ćemo čekati na tu odluku?

"Možemo da predložimo, ne možemo da insistiramo zbog prethodne kazne. Mislim da bi to trebalo da bude najkasnije posle revanša sa Norvežanima", zaključio je Vujović.

Uefa je FK Partizan kaznila i novčano sa 24.250 evra. Kazna za sledeći incident mogla bi da bude rigoroznija.

Trener Partizana Savo Milošević rekao je i da izostanak publike i te kako odgovara protivničkom timu.

Duel između Partizana i Moldea na programu je od 21 sat uz direktan prenos na našem Prvom programu, kao i na Prvom programu Radio Beograda, strim je na RTS planeti, a na našem portalu možete pratiti tok meča i kretanje rezultata.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво