Partizan: Birajmo – razum ili propast!

Fudbalski klub Partizan suočen sa novom kaznom Uefe uputio je apel svojim navijačima. U saopštenju se ističe da će naredne kazne, u slučaju ponavljanja incidenata, biti još rigoroznije, čak crno-beli mogu biti na nekoliko godina odstranjeni iz evropskih takmičenja. Tako da je ovaj apel, ustvari molba navijačima da ako vole klub prestanu da ga, na neki način, uništavaju.

Saopštenje FK Partizan prenosimo u celini:

"Fudbalski klub Partizan, u jednom teškom trenutku kada smo shvatili da ćemo se za grupnu fazu Lige Evrope u četvrtak boriti na našem stadionu bodreni samo od strane naših najmlađih navijača (a i to je bolje od potpuno praznih tribina) koristi ovu priliku da sve svoje navijače upozna sa kompletnim sadržajem aktuelnih brošura organizacije FARE, koja se bavi monitoringom svih oblika diskriminativnih ponašanja u evropskom fudbalu, a čije izveštaje UEFA smatra potpuno relevantnim i prihvatljivim kao povod za sopstveno izricanje kazni, često i onih najrigoroznijih, za klubove organizatore evropskih utakmica na kojima je FARE takve pojave primetio i prijavio Uefi."

"Prva brošura je iz juna 2016. godine (poslednja, 5. verzija), ima ukupno 23 stranice, bavi se diskriminativnim znakovima i simbolima u evropskom fudbalu." Brošuru možete pogledati ovde.

"Druga brošura je iz juna 2018. godine (poslednja, 2. verzija), ima ukupno 39 strana, bavi se globalnim diskriminativnim praksama u fudbalu." Originalnu verziju možete pogledati ovde.

"Ne mora se biti preveliki poznavalac engleskog jezika da bi se shvatilo kakva ponašanja se jednostavno ne tolerišu, odnosno isticanje kojih i kakvih znakova i simbola (na zastavama, transparentima i sl.) se rigorozno sankcioniše. Slike ovde govore više od reči, ali su i same reči itekako prepoznatljive, posebno one iz naslova i podnaslova."

"Molimo sve naše navijače da sadržaje ovih brošura pažljivo pregledaju i da ih ti sadržaji snažno upozore na još teže konsekvence od već pretrpljenih, koje bi mogle zadesiti vaš i naš FK Partizan, bude li neko od opisanih ponašanja i/ili isticanje nekog od opisanih znakova i simbola registrovano na nekoj od narednih evropskih utakmica Partizana i kao takvo prijavljeno Uefi."

„FK Partizan ni na koji način nije učestvovao u izradi ovih brošura, niti ga je bilo ko iz organizacija kao što su Uefa ili FARE pitao za njegov stav po pitanju bilo čega, bilo kog detalja iz sadržaja ovih brošura - od trenutka planiranja izrada tih brošura, pa do njihovog štampanja i publikovanja. Nezavisno od toga, naša je obaveza da poštujemo i prihvatimo svako slovo iz ovih brošura - ukoliko želimo da se takmičimo u fudbalskim nadmetanjima koje organizuje Uefa."

"FK Partizan itekako želi da učestvuje u Uefa takmičenjima, svake godine što duže to bolje, a to je i strateški, pa i egzistencijalno bitno za naš klub."

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво