Partizan: Birajmo – razum ili propast!

Fudbalski klub Partizan suočen sa novom kaznom Uefe uputio je apel svojim navijačima. U saopštenju se ističe da će naredne kazne, u slučaju ponavljanja incidenata, biti još rigoroznije, čak crno-beli mogu biti na nekoliko godina odstranjeni iz evropskih takmičenja. Tako da je ovaj apel, ustvari molba navijačima da ako vole klub prestanu da ga, na neki način, uništavaju.

Saopštenje FK Partizan prenosimo u celini:

"Fudbalski klub Partizan, u jednom teškom trenutku kada smo shvatili da ćemo se za grupnu fazu Lige Evrope u četvrtak boriti na našem stadionu bodreni samo od strane naših najmlađih navijača (a i to je bolje od potpuno praznih tribina) koristi ovu priliku da sve svoje navijače upozna sa kompletnim sadržajem aktuelnih brošura organizacije FARE, koja se bavi monitoringom svih oblika diskriminativnih ponašanja u evropskom fudbalu, a čije izveštaje UEFA smatra potpuno relevantnim i prihvatljivim kao povod za sopstveno izricanje kazni, često i onih najrigoroznijih, za klubove organizatore evropskih utakmica na kojima je FARE takve pojave primetio i prijavio Uefi."

"Prva brošura je iz juna 2016. godine (poslednja, 5. verzija), ima ukupno 23 stranice, bavi se diskriminativnim znakovima i simbolima u evropskom fudbalu." Brošuru možete pogledati ovde.

"Druga brošura je iz juna 2018. godine (poslednja, 2. verzija), ima ukupno 39 strana, bavi se globalnim diskriminativnim praksama u fudbalu." Originalnu verziju možete pogledati ovde.

"Ne mora se biti preveliki poznavalac engleskog jezika da bi se shvatilo kakva ponašanja se jednostavno ne tolerišu, odnosno isticanje kojih i kakvih znakova i simbola (na zastavama, transparentima i sl.) se rigorozno sankcioniše. Slike ovde govore više od reči, ali su i same reči itekako prepoznatljive, posebno one iz naslova i podnaslova."

"Molimo sve naše navijače da sadržaje ovih brošura pažljivo pregledaju i da ih ti sadržaji snažno upozore na još teže konsekvence od već pretrpljenih, koje bi mogle zadesiti vaš i naš FK Partizan, bude li neko od opisanih ponašanja i/ili isticanje nekog od opisanih znakova i simbola registrovano na nekoj od narednih evropskih utakmica Partizana i kao takvo prijavljeno Uefi."

„FK Partizan ni na koji način nije učestvovao u izradi ovih brošura, niti ga je bilo ko iz organizacija kao što su Uefa ili FARE pitao za njegov stav po pitanju bilo čega, bilo kog detalja iz sadržaja ovih brošura - od trenutka planiranja izrada tih brošura, pa do njihovog štampanja i publikovanja. Nezavisno od toga, naša je obaveza da poštujemo i prihvatimo svako slovo iz ovih brošura - ukoliko želimo da se takmičimo u fudbalskim nadmetanjima koje organizuje Uefa."

"FK Partizan itekako želi da učestvuje u Uefa takmičenjima, svake godine što duže to bolje, a to je i strateški, pa i egzistencijalno bitno za naš klub."

broj komentara 8 pošalji komentar
(sreda, 21. avg 2019, 18:14) - anonymous [neregistrovani]

Pitanje za FARE

a dronovi i zastave Velikih (Velike Albanije, Bugarske, Hrvatske, Srbije, Britanije, Francuske itd itd) - sa teritorijalnim pretenzijama su ako smo dobro razumeli - DOZVOLJENE ?!

Cisto da znamo na cemu smo, posto Albanci ne dobise nikakvu kaznu ...

Smesni su ljudi iz FARE-a, pripadnici najhuliganskije nacije na Svetu - engleske nacije izradjuju brosure i bave se borbom protiv huliganizma, koji nisu iskorenili u sopstvenoj drzavi ... E moja Planeto, neka ti je Bog u pomoc ...

(sreda, 21. avg 2019, 16:13) - RealDeal [neregistrovani]

Prevod

Zar je FSS-u toliko teško da plati prevodioca i sve ove brošure učini dostupnim na srpskom?

(sreda, 21. avg 2019, 15:25) - Kablar [neregistrovani]

Zasto?

Pustili ste da unose koje kakve transparente medju kojima je bila i slika Karadjordja.Partizan igra protiv turske ekipe a takozvani "navijaci" na tribinama stadiona masu sa Karadjordjevom slikom,znamo ko je Karadjordje a znaju i Turci,dovoljan razlog za kaznu.Partizan snosi krivicu isto toliko koliko i takozvani "navijaci" sto vam je UEFA zabranila pristup odraslih nevhinih navijaca.U buduce pamet u glavu upravo Partizana.

(sreda, 21. avg 2019, 14:53) - anonymous [neregistrovani]

Uprava nije autoritet

Kada budu izbacivali sa stadiona i zabranjivali pristup huliganima, mozda neko to i cuje. Ovako to je mlacenje prazne slame.

(sreda, 21. avg 2019, 14:52) - anonymous [neregistrovani]

Bolje ikad nego nikad

Trebali ste gosopdo iz FK Partizana taj apeljos davno da uputite navijacima ..iako licno smatram da ti sto prave ekscese na stadionima i nisu navijaci kluba da jesu nebi svojim ponasanjem svom klubu stetili vec bi mu pomogli,,mozda ce se sad neki urazumiti i vidjeti da gurati prst u oko UEFI kaznjavaju svoj klub

(sreda, 21. avg 2019, 13:56) - anonymous [neregistrovani]

Navijači Partizana

Uprava napolje!

(sreda, 21. avg 2019, 13:53) - anonymous [neregistrovani]

Treba organizovati

Pozvati preko drustvenih mreza i javnih informisanja da bar 20 000 zena sa decom dodje na stadion. Zasto ne? Ulaz da bude besplatan.

(sreda, 21. avg 2019, 13:29) - anonymous [neregistrovani]

Na stadione

Na stadione samo žene i deca i biće super. Muškadija neka gradi pruge i puteve kad već ne umeju da navijaju.