Remi Apoela i Ajaksa, pobede Slavije i Briža

Odigrane su prve utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona. Na Kipru Apoel i Ajaks su odigrali bez golova. Slavija iz Praga je slavila u Rumuniji protiv Kluža sa 1:0, istim rezultatom Briž je savladao Lask, takođe na gostujućem terenu.

Ajaks nije uspeo da savlada Apoel na Kipru, a domaćin ima više razloga da žali za propuštenim prilikama. Gosti su napadali, a domaćin se branio i tražio svoju šansu u kontranapadima. Podatak da je Ajaks zaradio šest žutih i jedan crveni karton, pokazuje koliko su ti kontranapadi bili siloviti.

Ipak na kraju mreže su mirovale, a obe ekipe su mogle do gola, domaćin je imao nekoloko izglednijih, ali obe ekipe mogu da žale za propuštenim šansama. Tako da će o učesniku najelitnijeg takmičenja odlučiti duel ove dve ekipe u Amsterdamu.

Slavija Prag je napravila krupan korak ka grupnoj fazi. Slavili su protiv Kluža u Rumuniji sa 1:0.

Odlučujući pogodak gosti su postigli u 28. minutu. Stančiju je izveo korner sa desne strane, na sredini terena, izvan kaznenog prostora lopta je došla do Masopusta, koji je bez oklevanja iz prve opalio po njoj i postigao prelep pogodak.

Domaćin je nekoliko prilika da izjednači, a najizgledniju sa bele tačke propustio je Omrani u 79. minutu, tačnije golman Kolar je pročitao njegov udarac i spasio svoju mrežu.

Briž je, takođe u gostima, savladao austrijski Lask sa 1:0 i sa velikom prednošću očekuje revanš na svom terenu.

Odlučujući momenat desio se u 10. minutu, penal za goste. Siguran izvođač bio je Vanaken, koji je, ispostavilo se postavio konačan rezultat.

Revanš mečevi sva tri susreta na programu su naredne srede.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво