Perić se vratio u Crvenu zvezdu

Od ove godine u prvoj futsal ligi nastupaće i Klub malog fudbala Crvena zvezda, koji će na terenu predvoditi legenda srpskog futsala Marko Perić.

Perić je jedan od najboljih futsal igrača u Srbiji svih vremena. Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije. Lider. Vođa. Prekaljeni internacionalac koji je slavu srpskog futsala pronosio širom sveta. Najveći trag u profesionalnoj karijeri ostavio je u Italiji gde je godinama bio jedan od najboljih igrača lige. Marko Perić je danas ponovo na našim terenima, i to u klubu u kojem je počeo kao igrač velikog fudbala, u Crvenoj zvezdi. 

"Jako emotivan povratak, imam tremu kao da imam 16, 17 godina, a imam 35 i imam jako veliku želji i ambicije, ali očekuje nas veliki rad, sve je novo, došlo je mnogo novih igrača, novo je rukovodstvo i na novom smo početku", rekao je Marko Perić, futsal igrač Crvene zvezde.

Klub malog fudbala Crvena zvezda oformljen je ove godine. Predvođeni kapitenom Perićem, imaju velike ambicije već u prvoj sezoni u elitnom društvu.

"Od Crvene zvezde smo dobili grb i jako veliku obavezu, ali ono što na nama ostaje je da mi ispišemo tu istoriju i veoma je važno to što ćemo ove godine juriti oba trofeja, i Kup i prvenstvo i nadam se da ćemo sledeće godine u ovo vreme pričati o nekim inostranim utakmicama u Ligi šampiona", ističe Perić.

Ulazak Crvene zvezde u najkvalitetniju futsal Ligu i najava da bi i Partizan uskoro mogao formirati futsal klub, svakako će doneti veliki napredak ovom sportu.

"Mislim da je srpskom futsalu falilo da jedan od giganata kao što je Crvena zvezda napravi svoj futsal klub. Crvena zvezda će napraviti svoju školu futsala što se prvi put dešava na ovim prostorima i mislim da je to jedan projekat koji ima jako lepu budućnost. Ja u ime svih igrača i stručnog štaba i svihigrača, želim da se zahvalim Zvezdanu Terziću, Igoru Milojeviću i navijačima Crvene zvezde. Oni su najzaslužniji za to što ovaj klub danas postoji", dodaje Marko Perić. 

Marko Perić pratiće i duele Crvene zvezde protiv Jang bojsa u plej-ofu za Ligu šampiona.

"Mislim da je veoma važno što iz utakmice u utakmicu podižu formu i da ćemo gledati i ove godine sve najbolje evropske ekipe na Marakani", rekao je Perić.

Pred Perićem i saigračima je sada velika obaveza da već u prvoj sezoni sa Zvezdom pokušaju da udju i u futsal Ligu šampiona. Jedno je sigurno - kapiten Perić je tokom karijere dokazao da zna kako se dolazi do samog vrha.

broj komentara 0 pošalji komentar