Herojski gol rasečenog Grujića, Bajern iščupao bod na startu Bundeslige

Fudbaleri Bajerna i Herte odigrali su u Minhenu nerešeno 2:2, na startu nove sezone u Bundesligi. Strelac za goste iz Berlina bio je i srpski igrač Marko Grujić, koji je herojski zatresao mrežu domaćina, uprkos tome što je zaradio rasekotinu arkade neposredno pre šuta na gol.

Posle poraza u nemačkom Superkupu, aktuelni šampion doživeo je novi udarac i ne baš slavno započeo odbranu titule.

Činilo se da će da sve ići glatko kada je Robert Levandovski u 24. minutu uklizao i krunisao sjajnu akciju svog tima, ali tako nisu mislili plavo-beli.

U 36. minutu Vedad Ibišević je izjednačio posle poprilično komične situacije – Lukebakio je povukao loptu sa boka, šutirao sa distance, lopta je pogodila napadača Herte, promenila pravac i prevarila Manuela Nojera.

Samo dva minuta kasnije Herta je iskoristila šok nastao kod Bavaraca i došla do velikog preokreta, zahvaljujući herojskom potezu srpskog internacionalca.

Grujić je dobio vazdušni duel sa štoperom Bajerna i tom prilikom mu je pukla arkada, ali je on nastavio kretanje, iskoristio odlično dodavanje Ibiševića, zaobišao Nojera i utišao "Alijanc arenu". Nije se u prvom trenutku činilo da je povređen, da bi se posle proslave pogotka sručio na zemlju i zatražio intervenciju lekarske ekipe.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a u 60. minutu je Levandovski, nakon što je intervenisao VAR, realizovao jedanaesterac i potvrdio da će i ove sezone biti najozbiljniji kandidat za prvog strelca Bundeslige.

Pokušavao je tim Nika Kovača do kraja da dođe do trijumfa, nije uspeo, a Grujić je uprkos rasekotini na terenu proveo čitav meč.

Bundesliga – prvo kolo:
Bajern Minhen – Herta Berlin 2:2 (1:2)
(Levandovski 24, 60p – Ibišević 36, Grujić 38)

subota:
15.30 Bajer Leverkuzen – Paderborn
15.30 Borusija Dortmund – Augsburg
15.30 Frajburg – Majnc
15.30 Verder Bremen – Fortuna Diseldorf
15.30 Volfsburg – Keln
18.30 Borusija Menhengladbah – Šalke

nedelja:
15.30 Ajntraht Frankfurt – Hofenhajm
18.00 Union Berlin – Lajpcig

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво