Borbeni Partizan platio grešku, ali položio ispit

Fudbaleri Partizana uspeli su da eliminiši tursku Malatiju i dođu nadomak grupne faze Lige Evrope. Crno-beli su poraženi na gostovanju sa 1:0, ali su odličan meč u Beogradu, kao i disciplina u revanšu odradili posao za srpski tim.

Partizan je umalo skupo platio veliku grešku odbrane, na čelu sa Stojkovićem u sedmom minutu meča. 

Jedna od prvih zamisli pred meč svakako je bila ta da Partizan izdrži nalet turske ekipe koja je prinuđena da juri rezultat.

Naizgled bezazlena situcija pretvorila se u noćnu moru, pošto je manjak komunikacije, praćen lošom procenom Stojkovića rezultovao upravo onim čega su se svi pribojavali.

Bila je to skupo naučena lekcija, ali najbitnije je to da je bila i jedina na meču.

Očekivalo se da će rani gol potpuno odrediti dalji tok meča u korist domaće ekipe i da će Malatija iskoristiti nastali momentum za stvaranje novih šansi.

Novi Partizan, ako ga tako možemo nazvati, sa pregršt mladih fudbalera i sa debitantom trenerom pokazao je veliku dozu zrelosti. Srpska ekipa veoma lukavo i pametno dozirala je svoju igru i limitirala protivnika onoliko koliko je mogla.

Malatija je stvarala šanse i mogla da postigne pogodak, ali retko do toga su dolazili nakon vanserijske upotrebe nekih taktičkih zamisli, već često na individualni kvalitet pojedinaca poput Torea, Bifume ili Jahovića.

Blagi žal ostaje i za propuštenim šansama Partizana. Prva zamisao srpskog predstavnika tokom većeg dela meča sigrurno je bila ta da se ne primi još jedan pogodak i da se sačuva rezultat koji obezbeđuje prolaz u narednu fazu, ali protivnik je često grešio, očajnički pokušavajući da stvori šansu za gol i samim tim ostavljao prostora na svojoj polovini.

Blizu postizanja pogotka bili su u par navrata Sadik i Asano, ali njihov doprinos merio se u drugim aspektima.

Napadač crno-belih ponovo nije iskoristio nekoliko šansi i ubuduće će morati da popravi završnicu, ali je ponovo nebrojano puta uspeo da produži posed, izdrži duel sa protivnikom, „iznese" ga na leđima, obezbedi aut ili faul...

Asano je sa druge strane ponovo demonstrirao svoje fizikalije, pretio po levoj aut liniji, kada i koliko je mogao probijao i naterao protivnike da konstantno obraćaju dodatnu pažnju na njega. Poput Sadika, uspeo je da se nađe u situacijama za pogodak, ali je nedostajalo koncentracije, a u finišu meča i snage.

Znatno slabiji meč od onog u Beogradu odigrao je glavni kreator Partizana Sejduba Suma i osetilo se njegovo "odsustvo" u ovom susretu.

Gvinejac je imao velikih problema u pronalaženju pravog saigrača za pas, uspešnosti driblinga i stvaranja šansi, kako za sebe, tako i za saigrače. Ne blistav meč odigrao je i Slobodan Urošević, koji je muke mučio sa Toreom, ali ono najbitnije je da se to nije odrazilo na rezultat.

Čuvar mreže Stojković imao je veliki kiks koji je platio golom, ali se u nastavku iskupio odličnim odbranama.

U borbenosti i disciplinovasti, više od ostalih istakli su se Strahinja Pavlović, Nemanja Miletić, Bojan Ostojić i Aleksandar Šćekić.

Pavlović je ponovo uprkos godinama imao na umu važnost utakmice i gotovo svaki put dobio ključne duele sa rivalima. Šćekić je shodno iskustvu i poziciji odradio tačno ono što se od njega očekivalo, a to je da kvari igru rivala, bude od velike pomoći svojim defanzivcima, a opet sa Zdjelarom bude veza sa saigračima na protivničkoj polovini.

Miletić je imao težak zadatak jer je imao posla sa raspoloženim Bifumom, a potom i Fofanom. Brzonoga krila domaće ekipe stvarala su opasne situacije pred golom Stojkovića, ali je desni bek Partizana te šanse koliko je god moguće limitirao.

Malatija nije bila mačji kašalj i protivnik od kog se ne očekuje da eliminiše Partizan. Poput ostalih ekipa iz vrha turskog fudbala, Malatija je dosta uložila u svoj tim i infrastrukturu i poraz od Partizana predstavlja neuspeh.

Srpski predstavnik obezbedio je plasman u plej-of faze kvalifikacija za Ligu Evrope i došao na korak od velikog uspeha, ali daleko od toga da je posao završen. Ekipa je dobila preko potrebno samopouzdanju i taktičke zamisli i postulate kojih se drži.

Bez obzira na to ko će biti rival u narednom kolu, Partizan će morati da nastavi sa dobrim partijama, da nastavi sa ogromnom borbom i željom za pobedom.  Za uspeh je neophodna i sreća, a ona se upravo tako i zaslužuje, na terenu.

Umesto navijača, u narednom kolu vetar u leđa moraju da daju timski duh i privrženost taktici, a to je za sada Partizan pokazao da može...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво