Partizan spreman za veliki izazov, Uefina kazna na razmatranju

Osvajač Kupa Srbije ima odličan rezultat pred revanš meč trećeg kola kvalifikacija. Crno-beli će biti u prilici da protiv Malatije na modernoj Jene Malatija areni obezbede mesto u poslednjoj rundi kvalifikacija. Ukoliko se to dogodi, Partizan bi možda naredne dve evropske utakmice kod kuće mogao ipak da igra pred navijačima.

Podsećamo, Uefa je kaznila Partizan sa dve utakmice bez publike zbog neprimerenog ponašanja navijača na prvom susretu srpskog i turskog kluba. Kako se navodi u saopštenju na sajtu Evropske kuće fudbala, ova odluka je doneta zbog rasističkih uvreda na račun fudbalera Malatije, u čemu je najviše na udaru bio Mičel Donald, nekadašnji kapiten Crvene zvezde.

Partizan je trebalo da plati i kaznu od 24.250 evra zbog toga što su navijači bacali predmete, palili baklje i blokilrali stepenište, obrazloženo je u odluci Kontrolnog, diciplinskog i etičkog tela Uefe.

Ipak iz Partizana poručuju da će sprovesti pravne postupke kako bi Uefa eventualno promenila odluku. Većina članova uprave kluba nalazi se u Malatiji, među kojima je i Vladimir Vuletić, potpredsednik i šef pravnog tima crno-belih.

"FK Partizan će već sutra (petak) uložiti žalbu disciplinskoj komisiji i mi ćemo biti u prilici da insistiramo na usmenom saslušanju u Nionu u skladu sa članom 63. Disciplinskog pravilnika Uefe. Takođe ćemo zahtevati da se usled obrazložneg predloga koje ćemo podneti i racionalnih razloga donese odluka o privremenoj supenziji dejstva kazne do isteka žalbenog postupka. Podsećam da nijedna odluka ne može biti pravsnožna do okončanja žalbenog postupka", optimističan je Vuletić.

O ovome će se više znati u narednim danima, a misli Partizana su svakako usmerene na revanš meč u Malatiji. Očekuje se da će na stadionu, koji može da primi 27.000 ljudi, biti užarena atmosfera. U stručnom štabu petoplasirane ekipe turskog prvenstva radi 35-godišnji Damir Ibrić, koji je osim u Turskoj i Fracuskoj svoju igračku karijeru gradio nastupajući i za klubove iz našeg regiona.

"Navijači Malatije znaju kakve su neprijatnosti doživeli članovi kluba na gostovanju u Beogradu. Voleo bih da ne uzvrate burno jer su Turci poznati kao veoma strastveni igrači. Što se tiče utakmice, Partizan ima rezultatsku prednost, a mi ogroman motiv da odigramo bolje i nadoknadimo zaostatak", rekao je Ibrić.

Trener Partizana Savo Milošević uvereva da će igrači Partizana biti pre svega psihološki spremni za revanš u Anadoliji.

"Partizan je navikao da igra ovakve utakmice. Nećemo se uplašiti ambijenta", rekao je Savo Milošević.

Utakmica Malatija – Partizan počinje u 19 sati po srpskom vremenu. Pobednik dvomeča u Plej-ofu kvalifikacija za ulazak u Ligu Evrope, sastaje se sa boljim iz duela Aris – Molde. Norveški tim je prvu utakmicu dobio sa 3:0.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи