VAR tehnologija stiže u Srbiju, biće instalirana za meč Zvezde i Jang bojsa

Revanš meč četvrtog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između srpskog prvaka Crvene zvezde i švajcarskog Jang bojsa biće ubeležen u istoriji kao prvi u Srbiji na kojem će biti korišćena VAR tehnologija.

Taj meč na stadionu "Rajko Mitić" biće odigran u utorak, 27. avgusta, od 21 čas, a po ranijoj odluci Uefe, svi mečevi plej-of runde za ulazak u elitno takmičenje biće "pokriveni" VAR-om.

Video Assistant Referees tehnologija koja će stići na najveći srpski stadion obuhvata 12 monitora u posebnoj sobi, a troškove instalacije snosiće Uefa.

Ceo sistem biće povezan sa novim semaforom, te će Zvezdina publika prvi put moć da oseti i doživi čari ove fudbalske novotarije. 

VAR sistem ostaće u Beogradu ukoliko se crveno-beli plasiraju u Ligu šampiona, ali ne i ako budu igrali i Ligi Evrope, jer će u tom takmičenju primena VAR-a početi od sezone 2020/21, sa izuzetkom finala.

Podsetimo, prošle godine je u Ljutice Bogdana stigla gol-tehnologija.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво