Istanbulski penali ponovo srećni za Liverpul!

Fudbaleri Liverpula pobedili su Čelsi nakon boljeg izvođenja penala 5:4 (2:2 posle produžetaka, 1:1 u regularnom delu) i tako osvojili trofej Superkupa Evrope. Mane dvostruki strelac, mladi Ejbraham tragičar "plavaca".

Superuzbudljiv meč u Istanbulu odigrali su Englezi, i ponovo je grad na Bosforu i penal serija bila taliučna za Liverpul (2005. godine i čuveno finale LŠ protiv Milana).

Četvrti trofej evropskog Superkupa "redsi" su osvojili nakon penala i odbrane Adriana u petoj seriji, pošto je šut po sredini mladog Ejbrahama "pročitao" i uspešno odbio.

Prethodno su u regularnom delu fudbaleri u plavom poveli preko Žirua u 36. minutu. Mane je izjednačio u trećem minutu nasatvka, a isti igrač je u 95. minutu, dakle u produžetku doneo prednost svom timu.

Ipak, šest minuta nakon toga čini se prestrogo dosuđeni penal koristi Žoržinjo, poravnava na 2:2, da bi potom meč ušao u penal seriju, gde su više živaca ali i sreće imali fudbaleri Jirgena Klopa. 

Tok meča:

23.45 - KRAJ, Liverpul posle penala osvaja Superkup - 5:4!

Penal serija:

Firmino pogađa - 1:0
Žoržinjo siguran - 1:1
Fabinjo rutinski - 2:1
Barkli bez problema - 2:2
Origi uz puno sreće - 3:2
Mount hladnokrvan - 3:3
Aleksander-Arnold slično kao Origi - 4:3
Emerson po sredini - 4:4
Salah u levo po zemlji - 5:4
Ejbraham loše, Adrian brani! 

23.28 - KRAJ drugog produžetka, timovi su poravnati - 2:2, penali odlučuju! 

23.06 - GOOOOOL, sa bele tačke siguran Žoržinjo za 2:2. Prethodno je bilo, istina blagog kontakta Adriana i Abrahama, a sudija je pokazala na penal i ostala pri odluci nakon VAR konsultacije. 

23.00 – GOOOOL, Mane ponovo pogađa i dovodi Liverpul u prednost - 2:1! Odlično je Senegalac odigrao dupli pas sa Firminom i poslao jaku i preciznu loptu u gordi desni ugao Kepinog gola.

22.55 – Počeo je prvi produžetak... 

22.51 – Kraj regularnog dela, 1:1 je rezultat, igraće se produžeci. 

22.40 – Ženska sudijska trojka, koju predvodi Francuskinja Frapart, pomalo je izgubilka konce, te nekoliko loših odluka koje su oštetile i iznervirale igrače oba kluba.

22.32 - Velika, iz kategorije "100%" šansa za Liverpul posle kornera. Vajnaldum upošljava Salaha, ovaj šutira dobro, Kepa brani i šalje loptu do Van Dajka, koji odbijenu loptu šalje ka golu, ali mladi španski golman ponovo brani i uz pomoć prečke sprečava vođstvo crvenih.

22.06 - GOOOOOL, Mane u 48.minutu donosi izjednačenje - 1:1. Fabinjo je dubinsku loptu u srce šesnaesterca uputio ka Firminu, koji odlično proigrava Manea, kojem sa par metara nije bilo teško da savlada Kepu i poravna rezultat. 

22.03 – Nastavljen je susret... 

21.46 – Kraj prvog dela, Čelsi ima minimalnu prednost - 1:0.

21.37 – GOOOOL, vodi Čelsi - 1:0! Strelac je bio Žiru u 36. minutu, na sjajnu asistenciju Pulišića i odličnu egzekuciju Francuza sa nekih desetak metara od hgola u ovoj situaciji nemoćnog Adridana. 

21.32 – Nova dobra šansa i na drugoj strani, Pedro je odlično "izbacio" Kovačića, ali Adrian je ušao tj. uklizao telom i pokupio loptu u poslednjem momentu. 

21.31 – Na isteku pola sata nova velika prilika za Liverpul, ali Mane sa nekoliko metara loptu glavom šalje pravo u golmana Čelsija. Mreže i dalje miriju, ali uzbuđenja ima... 

21.22 – Prečka! Sjajan prolazak Pedra po levoj strani, ulazak u šesnaesterac i šut iskosa jako, ali prečka spasava gol Adriana. Čelsi se oslobodio priziska i sve je opasniji... 

21.16 - Prva velika šansa, Salah je bio u izglednoj šansi iskosa sa desne strane sa nekih 7-8 metara, ali je Kepa odlično bio postavljen i odlično je odbranio taj dobar udarac. 

21.10 – Bolji početak Liverpula, koji je opasniji i  

21.00 – Počeo je meč u Istanbulu... 

19.50 – Poznati su sastavi timova:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво