Heroj Borjan: Dobra analiza njihovih šuteva; Marin: Kada nešto obećam...

Heroj fudbalera Crvene zvezde Milan Borjan nije želeo sebe da ističe posle pobede nad Kopenhagenom i fantastične penal serije. Borjan je nakon 1:1 u revanšu odbranio nekoliko jedanaesteraca i nakon intervencije posle šuta Oldera Vinda u 11. seriji odveo crveno-bele u plej-of za plasman u Ligu šampiona.

Zvezda će treću sezonu zaredom igrati u Evropi, nakon jedne od najdramatičnijih utakmica u novijoj istoriji kluba.

Nakon 1:1 u Beogradu, isti rezultat viđen je na stadionu "Parken", nakon čega je penal lutrija pripala srpskom šampionu.

"Neverovatna noć za celu zvezdašku javnost. Neverovatno je da tri godine zaredom obezbedimo grupnu fazu. Nismo stali ovde, imamo još dve utakmice za Ligu šampion i bože zdravlja uđemo i da cela Srbija bude ponosna na nas", rekao je Borjan za RTS.

Međutim, kanadski golman istakao je da nije u pitanju samo sreća.

"Moj prvi pogodak u Zvezdi. Bio sam dosta miran, koncentrisan, pokušao sam pre penala da vidim gde koji igrač šutira i da to zapamtim. Uradili smo dobru analizu sa stručnim štabom i trenerom golmana Dušanom Gašićem. Sve se to isplatilo na neki način, Bog je veliki, videli ste sami prvu i drugu utakmicu... Malo su nas sudije krale, bile na strani protivnika, ali kada imaš srce, želju, energiju i ljude koji veruju od tebe, daš sve od sebe i pobediš."

Kapiten Zvezde Marko Marin obećao je posle duela na stadionu "Rajko Mitić" da će tim proći dalje.

"Obećali smo prošle nedelje da prolazimo i ova ekipa je fenomenalna, Pokazala je karakter. Povedemo, oni se vrate na 1:1, imali smo crveni karton, borili se do kraja, verovali do poslednjeg minuta u sebe i potom penali. Videli ste sami, kakve emocije... Samo smo srećni", kazao je Marin i imao poruku za navijače:

"Moralo je da se dogodi, ako obećam nešto – moramo da prođemo."

Desni bek Marko Gobeljić učestvovao je u svakom Zvezdinom uspehu poslednjih godina, pa ističe da će zauvek pamtiti ovakve trenutke.

"Ovo smo uradili kao tim i to činimo treću godinu zaredom. Iskreno, meni je Krasnodar bio na prvom mestu i pre Salcburge i pre svega. Ovo što se desilo ću pamtiti ceo život, i ja i svi navijači", zaključio je Gobeljić.

Za nedelju dana crveno-beli gostuju u Bernu ekipi Jang Bojsa, u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво