Zvezda pred velikim ispitom

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju kod Kopenhagena u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Meč se igra u utorak od 20 časova na stadionu Parken u prestonici Danske. Meč možete pratiti u direktnom penosu na Prvom programu RTS-a, strim na RTS Planeti, kretanje rezultata na našem portalu.

Posle remija u Beogradu rezultatom 1:1, fudbaleri Crvene zvezde željni su dokazivanja i ulaska u plej of elitnog klupskog takmičenja starog kontinenta.

Prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampona koji je odigran u Beogradu na stadionu Rajko Mitić obeležio je sudija iz Portugalije Tijago Martins koji je doneo nekoliko vrlo diskutabilnih odluka tokom meča.

Zvezda je na toj utakmici odigrala odlično prvo poluvreme i povela u idelanom trenutku, u 44. minutu golom Milana Pavkova, da bi pod sam kraj utaknice posle duela Jovančića i Španca Pepa Masa u kaznenom prostoru našeg tima, Portugalac Martins pokazao na belu tačku, a sa penala je potom siguran bio napadač Kopenhagena Vind za konačnih 1:1.

U igri Kopenhagena bila je primetna određena doza neorganizovanosti, čemu u prilog ide i činjenica da Danci nisu uputili ni jedan direktan udarac u okvir gola Crvene zvezde na utakmici posle organizovane akcije ili dobrih centaršuteva koji su u potpunosti izostali.

Danski tim je pokušavao da umrtvi i smiri igru na sredini terena tokom većeg dela utakmice, a njihove napadače Endoja i Vinda u potpunosti su zaustavili Degenek i Milunović.

Endoj i Vind bili su konstantno odsečeni u igri Kopenhagena i daleko od šesnaesterca, bez ijedne prave šanse na meču.

Gotovo jedini pravi ulazak u šesnaesterca Crvene zvezde doneo im je penal u 84. minutu i to je bilo sve od Sulbakenovog tima, koji je izvukao maksimum iz prvog duela postigavši vrlo vredan gol u gostima.

Sa druge strane, prvo poluvreme Zvezda je odigrala u visokom ritmu, sa dobro pozicioniranim vezistima na sredini, visoko orjentisanim bekovima, a igra je bila tečna i konkretna u navali, gde je napadao Pavkov zajedno sa Aleksom Vukanovićem i Mirkom Ivanićem.

Marin je diktirao tempo, a podršku na sredini davali su mu Kanjas i Jovančić. Milunović i Degenek su već pomenuti kao momci koji su u zadnjoj liniji odradili odličan posao, međutim u drugom poluvremenu Kopenhagen je imao mnogo veći posed, ali bez konkretnosti u završnici.

Zvezda je pokušavala kontranapadima, ali nije uspevala da u brzoj transformaciji iz odbrane u napad ugrozi ozbiljnije gol Kopenhagena.

Zvezdin napad poremetila je i povreda Pavkova koji će po svoj prilici propustiti revanš u Kopenhagenu, ali i nedovoljno spremni Ben koji je dobio priliku tek u drugom poluvremenu.

U Kopenhagenovoj igri videli smo pre svega vrsnog napadača Dama Endoja koji se mnogo kretao, dobro je otvarao prostor, nudio se i trčao, ali sve je to radio daleko od opasne zone, što potvrđuje tezu da je u odbrani Zvezda igrala dobro.

Štoperi, mladi 20-godišnji Nelson i nešto iskusniji Šveđanin Papajanopulos pokazali su na mah da nisu dovoljno uigrani jer je Nelson došao ovog leta iz Nordšjelanda kao pojačanje i nema mnogo iskustva na međunarodnoj sceni što bi mogla biti Zvezdina šansa u revanšu.

Bekovi su im iskusni i vrsni - Kostarikanac Brajan Ovijedo levo i Urugvajac Varela desno, obojica sa premijerligaškim iskustvom. U Beogradu tokom prve utaknice, obojica bez prodora i centaršta, ali u odbrani stameni i pouzdani.

Na sredini sve akcije polaze od kapiteka Zeke, koji diktira tempo u igri danskog tima, a leđa mu čuva još jedan mladi reprezentativac Danske Steje zadužen za kvarenje protivničke igre. Zeka je na mah odigravao presporo i nije tražio pas u dubinu za Endoja, već je dugim loptama nudio mogućnosti Vindu, ali usled dobrog postavljanja Kanjasa i Jovančića i još bolje markacije Milunovića i Degeneka te akcije su bile lako neutralisane.

Na levom krilu, mlada zvezda tima i bivši igrač Ajaksa Fišer nije se naigrao fudbala u Beogradu i bio je prilično nekonkretan, dok je na desnom krilu Holse bio često preblizu beku Vareli i tu su gubili ritam u organizaciji igre na desnom krilu.

Holse takođe nije pokazao klasu u prvom meču, baš kao ni napadač Vind koji je visok 190 centimetara, ali iako mu je skok glavna snaga i karakteristika on nije dobio ni jedan vazdušni duel sa Minunovićem, te sem lepo izvedenog penala ništa konkretno nismo videli u igri nade danskog fudbala Vinda.

Kopenhagen je lider Superlige Danske posle pet kola sa svih pet pobeda, a u poslednjem igranom kolu ovog vikenda, savladali su Lingbi sa 2:0 a dvostruki strelac bio je upravo Vind.

Na osam utakmica ove sezone imaju sedam pobeda i remi sa Zvezdom, a na svom stadionu su na tri dosadašnja meča zabeležili sve tri pobede.

Kod kuće igraju sigurno i u šampionatu su na Parken stadionu uglavnom dominantni, ali igraju tako da umrtve igru rivala, imaju veliki posed i strpljivo čekaju priliku za gol koji u ligi gotovo uvek i postignu pred svojim navijačima. Kući primaju malo golova.

Sa druge strane, Zvezda je ove sedmice pobedila Mladost iz Lučana u šampionatu sa rutinskih 2:0 na svom terenu, a Milojević je na tom meču kombinovao sastav.

Sem Pavkova, nedavno operisanog Jovičića i Bena koji nije spreman za meč u Kopenhagenu, svi ostali fudbaleri našeg šampiona spremni su za meč, a očekuje se da pravu formu pronadje napadač Boaći baš u revanšu u Kopenhagenu.

Izostanak Bena i Pavkova biće veliki nedostatak Zvezde u revanšu, pogotovo u završnici napada.

Marin će kao kapiten ponovo biti lider tima, a Milojević se uzda i u mogućnosti Mirka Ivanića koji iz utakmice u utakmicu sve više napreduje.

Kopenhagen je blagi favorit pred svojom publikom na Parkenu, ali Zvezda je dokazala u prvom susretu da nema čega da se plaši i da može da se nosi sa klubom koji je 13 puta bio šampion Danske u poslednje tri decenije i koji je 12 puta igrao u grupnoj fazi evropskih takničenja u poslednjih 13 godina.

Revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona izmedju Kopenhagena i Crvene zvezde na programu je u utorak od 20.00 časova na stadionu Parken uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a. Komentator utakmice biće Nemanja Matić.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво