Asano o evropskom Partizanu, večitom derbiju, odnosu sa publikom...

Fudbaler Partizana Takuma Asano rekao je da je u Humskoj lepo dočekan i da jedva čeka večiti derbi, kao i da mu je cilj da u crno-belom dresu postigne što više golova.

Japanac je debitantski nastup za crno-bele imao u meču kvalifikacija za Ligu Evrope protiv turske Malatije, kada je postigao i pogodak.

"Kao što sam rekao, ovde su me svi veoma lepo dočekali i već na početku sam shvatio da se od mene puno očekuje, osećao sam odgovornost da tako i igram u ovom meču i sa te strane mi je drago što sam uspeo da postignem gol. Hteo sam još više da doprinesem meču i trudiću se da nastavim tako da igram", rekao je Asano u intervjuu za klupski sajt.

Asano, koji je u Partizan stigao iz Arsenala, govorio je i o tome kakve ciljeve želi da ostvari u beogradskom klubu.

"Ima mnogo ciljeva koje bih želeo da ostvarim, ali osnovni razlog zbog kog sam došao u Partizan je da postignem što više golova i da doprinesem raznim pobedama, uključujući i evropska i sva ostala takmičenja koja ćemo imati zajedno. Pre svega želim da dam svoj doprinos tome".

"Često me pitaju i koliko golova želim da postignem? To nisam odredio jer želim da uvek pomerim granice. Koliko god golova budem davao, trudiću se da opet radim na nekom svom poboljšanju. S obzirom da do sada nisam postigao dvocifren broj golova kao igrač, želeo bih da to bude barem deset. pa onda 20, 30, 40...", rekao je Asano, koji je govorio i o tome kakvu je saradnju imao sa Arsenom Vengerom.

"Što se tiče Arsena Vengera, naš odnos je bio onaj uobičajeni odnos između igrača i trenera, nismo imali neki poseban odnos. On je pre toga radio kao trener u Japanu i tada me je pozvao da igram za Arsenal. Međutim, ja nisam mogao da igram tamo zbog problema sa procedurom oko dobijanja vize, tako da nismo ni uspeli da izgradimo neki odnos. Nakon toga, promenio se trener i to je to što se tiče Arsena Vengera".

Japanski reprezentativac imao je samo reči hvale za igru crno-belih, a objasnio je i kako se brzo sporazumeo sa Sejdubom Sumom.

"Moj stil igre je takav da najviše volim da budem u poziciji iz koje mogu da dam gol, stoga je jako bitno da u timu postoji igrač koji može da doda loptu. Moj zadatak je da prepoznam ko su takvi igrači, i mislim da je Suma upravo takav i u tom smislu mi odgovara. Ono što mi se posebno dopalo jeste što je ceo tim Partizana takav, da svi igrači međusobno sarađuju, ceo tim se drži zajedno i tokom napada i tokom odbrane, da su igrači vrlo kooperativni", rekao je on i osvrnuo se na večiti derbi.

"Da, čuo sam pre nego što sam došao i onda sam i sam gledao snimke nekih utakmica i bio sam zaista iznenađen koliko može da bude uzavrela atmosfera na derbijima. Što se mene tiče, želeo bih da  doprinesem nekoj od pobeda Partizana u derbiju".

Kao fudbalskog uzora naveo je Brazilca Ronaldinja, istakao je da o Beogradu i Partizanu nije znao mnogo i da mu srpski jezik deluje teško.

"Iskreno, nisam znao ništa ni o Partizanu, Srbiji i fudbalu ovde, ali smatram da je to jedno izuzetno iskustvo za mene, život u jednoj nepoznatoj zemlji, nepoznatom gradu, da vidim kako ovde funkcioniše fudbal, Partizan kao tim. Dragan Stojkovića Piksi je veoma poznat u Japanu i mi smo ga svi gledali. Kada sam ja bio dete on je još bio igrač. Nakon toga on je postao trener, tako da, zapravo, Piksi je jedino što sam znao o Srbiji do sada", rekao je Asano, koji nosi nadimak "jaguar".

"Što se tiče nadimka jaguar, to je bilo ubrzo nakon što sam postao profesionalni igrač, imao sam 18 ili 19 godina. Taj nadimak su mi dali mediji. Rekli su da je moj stil igre, da tako kažem , nalik jaguaru i onda je jedan od navijača Hirošime tokom jednog meča pokazao transparent na kom je pisalo 'Asano jaguar', a ja sam nakon toga golove proslavljao aludirajući na taj nadimak. To se postepeno ustalilo i od tada imam taj nadimak".

Asano je govorio i o očekivanjima u revanš meču Lige Evrope protiv Malatije, na koji Partizan ide sa prednošću od 3:1.

"Da, ništa još nije gotovo. Svestan sam da će to biti izuzetno težak meč, ali mislim da možemo da pobedimo, naročito zbog toga što imamo podršku i očekivanja navijača. Mislim da je jedini način da pobedimo", zaključio je Asano.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се