Partizan apelovao na navijače: Bez političkih pesama

Fudbalski klub Partizan, pred večerašnji susret sa turskom Malatijom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, apelovao je na navijače da ne pevaju, ne recituju i ne ispisuju reči pesmama ili parole koje su političke ili sadrže u sebi mržnju i pozivaju na nasilje.

"Na redovnom organizacionom sastanku koji fudbalski klubovi imaju pre svake evropske utakmice u prisustvu izaslanika Evropske kuće fudbala, FK Partizan je upozoren da UEFA ima saznanja da je običaj da se na utakmicama koju crno-beli igraju sa turskim klubovima peva pesma za koju smatraju da je rasistička. Turska policija je upozorila MUP Republike Srbije i UEFA kao i predstavnike najviših državnih organa naše zemlje, tražeći da se u slučaju da se ta pesma čuje na tribinama stadiona Partizan primeni UEFA procedura u tri koraka za rasističke ispade. Posebno je istaknuto da na mečevima pod okriljem UEFA nema mesta politici", stoji u saopštenju kluba iz Humske i dodaje se:

"Molimo sve navijače Partizana, kao i simpatizere kluba da pre, tokom i nakon utakmice na stadionu Partizana ne pevaju, ne recituju i ne ispisuju reči pesmama ili parola koje su političke ili sadrže u sebi mržnju i pozivaju na nasilje ( zakolji, ubij, smrt, mrzim, balije....) kao i sve ono što može uvrediti grupu ili pojedinca koji je akter ili prisutan kao posetilac jednog fudbalskog događaja".

Navodi se i da se FK Partizan već tri godine nalazi pod uslovnom kaznom i svaki incident takvog tipa na stadionu neće dovesti samo do plaćanja velike novćane kazne ili igranjem pred praznim tribinama, već i mogućim izbacivanjem kluba iz daljih evropskih takmičenja.

"Apelujemo na sve navijače koji će večeras biti na stadionu da zbog rigoroznih pravila UEFA i pomenute uslovne kazne poštuju sve procedure vezane za ulaz na stadion, da ne sede ili stoje na ogradi, da ne zakrčuju prolaze na tribinama, da ne ubacuju predmete na teren i ispuštaju krike koje asociraju na pojedine životinje. Nepoštovanje reda i bilo koje od navedenih stavki može dovesti do drakonskih mera po naš klub sada kada rezultatima, željom i motivom možemo da se izborimo za mesto pod Evropskim fudbalskim nebom! Budimo jedinstveni samo u jednom, da Partizan večeras pobedi!", stoji u saopštenju Partizana.

Meč između fudbalera Partizana i Malatije igra se večeras od 21 sat.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво