Skandal u Ljubljani, rasisti rasplakali golmana Malatije

Uprava Malatije razočarana ponašanjem slovenačkih navijača tokom meča kvalifikacija za Ligu Evrope u Ljubljani. Igrači turskog tima tokom meča gađani raznim predmetima sa tribina. Najgore prošao golman Fabijen Farnol koji je bio meta rasističkih ispada.

Istanbulski Hurijet piše da su navijači Olimpije, tokom utakmice, "hukali, zviždali i glumili majmune" iza gola turske ekipe.

"Imali smo sve osim sportske atmosfere. Sudija to nije smeo da toleriše", rekao je trener Malatije Sengen Jalčin.

"Naš golman je bio meta rasista i rasplakao se posle meča. Uznemirujuće je da se takve stvari dešavaju u Evropi", rekao je turski trener. 

"Ljudi koji su to uradili treba da se stide", rekao je golman Malatije, kojem zvanični prevodilac nije želeo da prevede šta su mu uzvikivali slovenački navijači.

"Nisam želeo da mu to prevodim, jer nije zaslužio ništa od toga", rekao je prevodilac posle meča.

Malatija u narednom kolu kvalifikacija igra sa Partizanom.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво