Zvezdi "packa" u Helsinkiju, opomena za treće kolo

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Helsinkija u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa 2:1. Šampion Srbije je u prvom meču u Beogradu pobedio sa 2:0 i sa ukupnih 3:2 izborio plasman u naredno kolo, gde će im protivnik biti bolji iz duela Kopenhagen – TNS

Bledo izdanje Crvene zvezde u Helsinkiju donelo je poraz od HJK-a od 2:1, ali su pobeda u prvom meču od 2:0 i gol Jovančića u 57. minutu u revanšu bili dovoljni za prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

HJK je solidno otvorio meč i prvih desetak minuta bio bolja ekipa. Kako je vreme odmicalo, Zvezda je imala sve veći posed i kontrolu nad mečom. Obe ekipe uspevale su da dođu do opasne zone, ali je u prvom poluvremenu nedostajalo finalnog pasa i koncentracije u završnici.

Prvo poluvreme je završeno bez golova i činilo se da će Zvezda i u drugom slabijim tempom i mirnim tokom kontrolisati protivnika i rezultat.

Ipak, greška Rodića na svojoj polovini i odličan prodor Dalstroma rezultirali su golom Helsinkija.

Od tog momenta Zvezda je zaigrala bolje, svesna opasnosti da bi protivnik još jednim golom anulirao prednost iz Beograda.

Marko Marin je samo deset minuta nakon gola Helsinkija odlično uposlio Jovančića, koji je uz malo sreće uspeo da matira golmana domaće ekipe i donese izjednačenje.

Helsinki je do kraja meča pokazao veliku borbu, uprkos tome što su morali da postignu tri gola ukoliko su želeli da se plasiraju u narednu fazu kvalifikacija.

Finci su u sudijskoj nadoknadi uhvatili Zvezdu "na spavanju", odličan pas i slaba reakcija Stojkovića doveli su do gola Riskija u 92. minutu.

HJK je uspeo da savlada Zvezdu, ali su skupo platili greške u Beogradu i gol veoma dobrog Jovančića u revanšu, pa Zvezda sa ukupnih 3:2 ide u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Protivnik u narednom kolu biće im bolji iz dvomeča Kopenhagena i TNS-a iz Velsa.

Ovako je protekao meč Helsinkija i Zvezde: 

19.49 – Kraj meča, Helsinki je slavio pobedu od 2:1, ali je Zvezda ukupnim rezultatom 3:2 izborila plasman u naredno kolo.

19.47 – GOOL! Helsinki vodi sa 2:1 od 92. minuta. Riski je strelac u nadoknadi vremena, pošto je iskoristio dobru loptu svog saigrača, kao i lošu reakciju Stojkovića.

19.45 – Mensah u 90. minutu šutira sa ivice šesnaesterca, ali neprecizno i preko gola Borjana.

19.39 – Ivanić je bio u odličnoj šansi, ali nema promene rezultata. Ben je oduzeo loptu na protivničkoj polovini i uposlio saigrača ipak nešto jačom loptom. Ivanić je uspeo prvi da dođe do lopte, ali ne i da je pošalje preko golmana.

19.29 – Ponovo period bez previše zanimljivih dešavanja na terenu. Zvezda je nakon izjednačenja smanjila tempo.

19.11 – GOOL! Zvezda dolazi do izjednačenja, Jovančić je strelac u 57. minutu. Dobar napad Zvezde, Marin je sjajno pronašao Jovančića, a ovaj uz malo sreće trese mrežu Helsinkija.

19.02 – GOOL! Helsinki vodi od prvog minuta u nastavku. Strelac je kapiten Dalstrom. Rodić je izgubio loptu, Dalstrom je uspešno povukao kontru, došao u situaciju za šut i matirao Borjana.

19.00 – Nastavljen je meč...

18.45 – Kraj prvog poluvremena, nakon 45 minuta nema postignutih golova.

Najbliži golu crveno-beli bili su kod šanse Bena u 12. minutu, dok su gosti pripretili udarcem O'Šonesija sa distance u 27. minutu. Obe ekipe uspevaju da dođu do zone šuta, ali na obe strane nedostaje koncentracija u finalnom pasu i završnici.

18.31 – Jovančić i Marin su odlično razvili konru Zvezde, ali je šut nemačkog internacionalca izblokiran na ivici šesnaesterca.

18.27 – O'Šonesi preti sa velike udaljenosti, Borjan je intervenisao, ali ne najsigurnije. Ostaje 0:0.

18.25 – Bez previše dešavanja u nastavku, Zvezda je preuzela inicijativu i kontrolu nad mečom.

18.11 – Zvezda stvara veoma solidnu priliku u 12. minutu. Rodić je centrirao, a Ben glavom šutirao, malo pored gola domaće ekipe.

18.08 – Bolji start Helsinkija, koji je u osmom minutu imao solidnu poziciju za postizanje gola iz slobodnog udarca, ali je lopta završila iznad gola Borjana.

18.00 – Počeo je meč...

17.55 – Određen broj navijača u Helsinkiju istakao je zastave Albanije i Kosova i bodri domaću ekipu, policija ih je premestila na drugi deo stadiona, jer su bili blizu navijača Zvezde.

17.50 – Navijači Crvene zvezde ušli su na stadion Helsinkija.

17.35 – Glavni arbitar meča je 40-godišnji Švajcarac Alain Bijeri, a pomoćnici su sunarodnici Heiniger i Kurnaca.

17.00 – Delegacija Crvene zvezde stigla je na stadion Helsinkija, gde će za sat vremena igrati revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

16.40 – Poznati su sastavi timova za meč u Helsinkiju:

Helsinki: Rudakov, Alo, O'Šonesi, Obilor, Rafinja, Kajrinen, Sinistera, Mensa, Riski, Dalstrom i Tarasov;

Zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Milunović, Rodić, Jovančić, Kanjas, Ben, Jevtović, Marin i Boaći.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво