Linglong Superliga: Zvezda čeka Radnički, a misli na Helsinki

Nekompletno drugo kolo Superlige Srbije igra se ovog vikenda kada će u centru pažnje biti duel fudbalera Crvene zvezde i niškog Radničkog na stadionu "Rajko Mitić". Meč dve najbolje plasirane ekipe prošle sezone dolazi za Zvezdu između mečeva protiv Helsinkija u kvalifikacijama za Ligu šampiona i posle pobede u sredu 2:0.

Crveno-beli žele da naprave pravu uvertiru pred revanš u Finskoj, a Radnički da popravi utisak nakon bolne eliminacije iz Evrope od estonske Flore.

"Igramo derbi protiv ekipe koja je bila fantastična prethodne sezone. Imali su kontinutitet, ali poput mnogih klubova iz Srbije imaju problem da ih je napustio veliki broj kvalitetnih igrača. Došao im je novi trener Krunić, veoma ga cenim, ali nije mogao da primeni sve zamisli u kratkom periodu. Zbog neuigranosti ispali su od Flore, a pobeda u prvom kolu nagoveštava da hvataju zamajac. Mi ne menjamo našu percepciju i filozofiju, spremamo se maksimalno fokusirani na novi izazov", rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Kako je naglasio, forma se dobija kroz takmičarske utakmice, a Zvezda već ima iskustvo sa gustim rasporedom.

"U poziciji smo kao zemlja da igramo od prvih kvalifikacionih utakmica. Samo dve nedelje odmora je malo za igrače koji imaju toliko iskušenja. Igrači trpe velike napore, ali ćemo probati da razigravamo fudbalere. Moramo da bacimo u vatru i rovite igrače jer nemamo drugi način da dostignu formu", poručio je Milović i pozvao javnost na strpljenje oko pojačanja Alberta Kanjasa, Žandera Santane i Tomanea jer "dolaze iz povreda".

Tradicija je na strani aktuelnog šampiona Srbije jer je protiv istog rivala slavio čak 10 puta u poslednjih 11 međusobnih susreta.

Trener Nišlija Simo Krunić istakao je da je svestan snage Crvene zvezde, ali da će njegov tim uraditi sve da iznenadi aktuelnog prvaka Srbije u Beogradu.

"Drago mi je što je Radnički u poslednjih nekoliko godina pokazao kvalitet u svim strukturama, od ogranizacije kluba do igračkog kadra, pa se zbog svega toga predstojeća utakmica naziva derbijem. Svesni smo koliko je Crvena zvezda jaka, u sredu je igrala evropsku utakmicu, ima samo dva dana odmora, ali i veliki fond igrača, tako da će protiv nas sigurno biti u najboljem mogućem sastavu u ovom trenutku", naveo je Krunić.

Krunić je otkrio da ne može da računa na Dejana Melega i Erika Jirku, igrače na pozajmici iz Crvene zvezde, kao i na povređenog Japanca Riotu Nomu, ali se oporavio Nermin Haskić.

"Haskić se oporavio, tokom ove sedmice nam je stigao Filip Knežević, tako da ćemo imati kvalitetna rešenja. Daćemo sve od sebe da se Zvezdi žestoko suprotstavimo u ovom derbiju i pokušaćemo da ostvarimo povoljan rezultat. Nama neka specijalna motivacija nije potrebna za ovu utakmicu. Igrači su dobro raspoloženi i spremni da pruže maksimum."

U istoj rundi odložene su utakmice Rad – Čukarički i Javor – Partizan na zahtev beogradskih crno-belih i belo-crnih zbog zgusnutog rasporeda i revanša protiv velškog Kohans Kija, odnosno norveškog Moldea.

Drugo kolo se otvara mečom debitanta TSC-a i lučanske Mladosti u Senti, a izdvaja se i gostovanje Vojvodine u Kruševcu ekipi Napretka.

Linglong Superliga – drugo kolo:
subota:
18.00 TSC – Mladost Lučani
20.00 Crvena zvezda – Radnički Niš
20.00 Mačva – Inđija
20.00 Proleter – Voždovac
20.00 Radnik Surdulica – Spartak

nedelja:
20.00 Napredak – Vojvodina

tabela: Radnički 3 boda, Vojvodina 3, Crvena zvezda 3, Mladost 3, Spartak 3, TSC 3, Partizan 3, Čukarički 3, Rad 0, Radnik 0, Voždovac 0, Inđija 0, Napredak 0, Mačva 0, Javor 0, Proleter 0

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво