Boaći i Pavkov strelci za miran revanš u Helsinkiju

Crvena zvezda – Helsinki 2:0 (1:0). Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Helsinkija na stadionu "Rajko Mitić" i u prestonicu Finske nose dva gola prednosti. Crveno-beli dominirali tokom svih 90 minuta, dobra igra nagrađena golom rezerviste Pavkova u 90. minutu. Revanš meč igra se u Helsinkiju naredne srede.

Nova pobeda Crvene zvezde u Evropi. Šampion Srbije savladao je ekipu Helsinkija sa 2:0 i sa dva gola prednosti dočekuje revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u prestonici Finske.

Zvezda je dominirala tokom svih 90 minuta, o čemu najbolje svedoči činjenica da su gosti uputili samo jedan udarac ka golu Borjana, pri čemu Kanađanin nije imao potrebu da interveniše.

Izabranici Vladana Milojevića nisu blistali, nisu uspeli da stvore veliki broj prilika pred golom protivnika, što pogodak rezerviste Milana Pavkova u 90. minutu utakmice čini još vrednijim.

Boaći je, kao i protiv Suduve, načeo rivala pogotkom u 26. minutu, posle odličnog centaršuta Mirka Ivanića, a crveno-beli su u prvih 45 minuta imali još nekoliko poluprilika.

U nastavku, najbolju šansu za domaći tim propustio je Milan Jevtović, koji je bio neprecizan posle "poklona" koji su mu uručili odbrambeni igrači Helsinkija.

Jedinu kakvu-takvu priliku na meču gosti su imali na početku drugog dela, kada je Riske uputio oštar centaršut u peterac Zvezde, a opasnost otklonio Milan Rodić.

Kada se očekivao kraj susreta, Pavkov je dočekao još jednu grešku odbrane Helsinkija i hladnokrvno poslao loptu pored golmana gostujućeg tima.

Marko Marin bio je glavna pokretačka snaga svih napada Crvene zvezde, dok je odličan meč na sredini terena odigrao i Branko Jovičić.

Zvezda može biti zadovoljna ostvarenim rezultatom na stadionu "Rajko Mitić", na kojem je bilo nešto više od 36.000 navijača, a dva gola u mreži Rudakova garantuju dosta mirniji revanš, koji je na programu naredne srede u Helsinkiju.

Ovako je protekao meč:

22.42 – Kraj meča, Zvezda je savladala ekipu Helsinkije sa 2:0, revanš je naredne srede u Finskoj.

22.37 – GOOOL! Milan pavkov u 90. minutu postiže drugi pogodak za Zvezdu, za znatno mirniji revanš u Helsinkiju!

22.33 – Najbolju priliku za Zvezdu u nastavku propušta Jevtović, koji nije uspeo da iskoristi grešku odbrane Helsinkija.

22.32 – Poslednja izmena u domaćem timu, Aleksa Vukanović menja Bena.

22.28 – Prva izmena u gostujućem sastavu, umesto Tarasova u igri je Benisan.

22.24 – Ušli smo u poslednjih 15 minuta susreta, i dalje se ništa konkretno ne događa na stadionu "Rajko Mitić".

22.19 – Novu izmenu vrši Milojević, umesto strelca jedinog gola Boaćija u igru ulazi Milan Pavkov.

22.16 – Uprkos terenskoj inicijativi, Zvezda ne uspeva da stvori ozbiljnije prilike pred golom Helsinkija. Značajno je opao tempo igre, što, čini se, više odgovara gostima iz Finske.

22.10 – Prva izmena u timu Zvezde, umesto Ivanića u igri je Milan Jevtović.

22.05 – Žuti karton za Rodića, koji je oborio Tarasova.

21.58 – Izuzetno opasan kontranapad Helsinkija, Rodić interveniše – umalo autogol.

21.55 – Prvu priliku u nastavku meča propušta Rodić, Rudakov još jednom na pravom mestu.

21.52 – Nastavljen je meč na stadionu "Rajko Mitić".

21.34 – Poluvreme, Zvezda – Helsinki 1:0.

Crveno-beli su mnogo bolji rival u prvih 45 minuta. Helsinki nije uputio niti jedan udarac ka golu Borjana, dok Marin pravi velike probleme odbrani finskog šampiona. 

21.26 – Nastavlja Zvezda sa napadima. Kajrinen dobija žuti karton zbog izuzetno oštrog starta na Marku Marinu. Prethodno je u ekipi Zvezde opomenut Filip Stojković.

21.12 – GOOOOL! Zvezda vodi 1:0 od 26. minuta! Ivanić je asistent, a Boaći glavom trese mrežu protivnika.

21.10 – Prva velika prilika za Zvezdu u 24. minutu. Kontranapad crveno-belih pokušao je da završi Ivanić, na sjajnu asistenciju Marina, ali je odlično intervenisao golman Rudakov.

21.01 – Helsinki postiže pogodak, ali sudija Gil pokazuje da je Riske bio u ofsajdu.

20.56 – Terenska inicijativa crveno-belih, Helsinki stoji u defanzivnom bloku. Nema prilika za gol u prvih deset minuta.

20.46 – Počeo je meč.

20.42 – Igrači dve ekipe, predvođeni sudijom Gilom, izlaze na teren.

20.30 – Dobro su ispunjene tribine stadiona "Rajko Mitić".

20.15 – Dve ekipe su se već sastajale u evropskim takmičenjima, 1997. godine u kvalifikacijama za tadašnji Kup kupova.

Helsinki je u prvom meču na svom terenu slavio sa 1:0, dok su crveno-beli u revanšu pobedili sa 3:0. Strelci za Zvezdu tada su bili Dejan Stanković (dva) i Zoran Njeguš sa bele tačke.

20.00 – Utakmica se igra na stadionu "Rajko Mitić", a sudijsku četvorku iz Poljske predvodi Pavel Gil.

19.25 – Poznati su sastavi timova:

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Milunović, Rodić, Jovičić, Jovančić, Ivanić, Ben, Marin i Boaći;

Helsinki: Rudakov, Tojvomaki, Rafinja, Obilor, Sinistera, Dalstrom, Kajrinen, Alo, Mensa, Tarasov i Riski.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво