Nova era srpskog fudbala – Voždovac i TSC otvaraju Linglong Superligu

Nova sezona Superlige Srbije kreće utakmicom između fudbalera Voždovca i novajlije TSC-a iz Bačke Topole na "krovu", dok dan kasnije branilac titule Crvena zvezda čeka Javor, a Partizan u nedelju gostuje novom-starom superligašu Inđiji.

Dvomesečnom odmoru došao je kraj, ponovo će se "terati lopta" širom Srbije sa glavnim pitanjem, trofej prvaka osvaja Crvena zvezda ili Partizan?

Crveno-beli su prethodne dve godine bili dominantan tim u prvenstvu, postavljali rekorde, ali je večiti rival majskom pobedom u finalu Kupa i to na "Marakani" nagovestio da može da smeni Zvezdu sa vrha.

U trenutku kada je primarna borba za Evropu, Zvezda za Ligu šampiona, a Partizan i Čukarički za Ligu Evrope, fokus mora da bude i na domaćem takmičenju.

"Problem" manje ima vicešampion niški Radnički, koji je iznenađujuće ispao od estonske Flore i u Superligi želi da popravi utisak već od duela sa novosadskim Proleterom u Nišu.

Čukarički u sjajnom raspoloženju, zbog dva ubedljiva trijumfa nad Banantsom (3:0, 5:0), dočekuje Napredak, dok Vojvodina sa novim trenerom Nenadom Lalatovićem i velikim ambicijama kreće od meča protiv Mačve u Bačkoj Palanci, jer se radi teren "Karađorđe".

U preostalim utakmicama Spartak i Rad se sastaju u Subotici i Mladost i Radnik u Lučanima.

Za razliku od prošle sezone, ove nema podele bodova, s tim da je ostao plej-of i plej-aut.

Raspored utakmica 1. kola:

petak:

20.00 Voždovac – TSC

subota:

18.00 Spartak – Rad
20.00 Crvena zvezda – Javor
20.00 Mladost – Radnik
20.00 Čukarički – Napredak
20.00 Vojvodina – Mačva

nedelja:

18.00 Inđija – Partizan
20.00 Radnički Niš – Proleter

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво