Remi u Nišu, Flora u drugom kolu

Radnički – Flora 2:2 (0:0). Fudbaleri Radničkog nisu uspeli da nadoknade minus od dva gola iz Talina i remijem u Nišu sa Florom završili su takmičenje u Evropi. Nišlije dominirale tokom celog susreta, ali je prvi gol gostiju odlučio pobednika dvomeča. Flora će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv Ajntrahta.

Želeli su igrači Radničkog da pred svojim navijačima nadoknade minus od dva gola iz prvog meča, ali u tome nisu uspeli. Na kraju, nisu uspeli ni da savladaju estonski tim, koji nastavlja takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Izabranici Sima Krunića imali su terensku inicijativu, više loptu u svom posedu, ali nisu uspeli da to i materijalizuju, dok su s druge strane dopustili protivniku da dva puta zatrese mrežu Kneževića.

U prvih 45 minuta utakmice na "Čairu" nije viđeno ništa vrednom pomena. Estonci su se umešno branili, dok su igrači Radničkog samo udarcima sa distance pokušavali da savladaju golmana Igonena.

Izmene koje je izvršio Krunić u nastavku urodile su plodom. Upravo je rezervista Mihajlović lepim udarcem glavom krunisao najbolju akciju NIšlija na meču, za prednost od 1:0.

Ipak, Flora u 80. minutu stiže do pogotka koji je rešio pitanje pobednika dvomeča. Kombinovali su štoperi Kusk i Purg, a ovaj drugi pogodio mrežu Kneževića.

Radnički se nije predavao i u 84. minutu stigao je do nove prednosti. Još jedan rezervista Čumić iskoristio je dodavanje Stojanovića i rutinski prevario Igonena.

Nišlije su u finišu meča krenuli ka golu rivala sa svim snagama, ali umesto pogotka usledila je kazna.

Lepik je u kontranapadu izašao jedan na jedan sa golmanom Kneževićem, zaobišao ga i stavio tačku na ovaj dvomeč.

Radnički je završio učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope već u prvom kolu, dok će Flora u drugoj rundi igrati protiv nemačkog Ajntrahta iz Frankfurta.

Ovako je protekao meč u Nišu:

22.34 – Kraj meča, Radnički – Flora 2:2, Estonci idu u drugo kolo.

22.33 – GOL! Flora u nadoknadi vremena stiže do izjednačenja, strelac je Lepik.

22.24 – GOOOL! Radnički ponovo vodi, golom Čumića u 84. minutu! Malo je vremena ostalo, Nišlijama su za prolaz potrebna još dva gola!

22.20 – GOL! Flora stiže do izjednačenja u 80. minutu, strelac je Purg.

22.13 – Treća izmena u timu Radničkog, umesto Jirke u igri je Čumić.

22.08 – GOOOL! Radnički vodi od 68. minuta golom rezerviste Stefana Mihajlovića, posle odličnog centaršuta Todorovskog!

21.58 – Dve izmene vrši Simo Krunić. Umesto Batrovića i Bojovića u igri su Meleg i Mihajlović.

21.45 – Nastavljen je meč.

21.29 – Poluvreme bez golova u Nišu. Radnički je bolji rival, ali Krunićevi igrači ne uspevaju da nađu put do mreže estonskog tima.

21.13 – Pokušao je kapiten Saša Stojanović iz slobodnog udarca, lopta prolazi pored leve stative Igonenovog gola.

20.53 – Radnički je dobro ušao u meč, ima terensku inicijativu, ali nema ozbiljnijih prilika za gol. Nemanja Tomić oprobao je udarac sa distance, ali golman Igonen je na mestu.

20.43 – Počeo je meč.

20.40 – Igrači dve ekipe izašli su na teren stadiona "Čair", utakmica počinje za nekoliko minuta.

20.00 – Sudijska ekipa zadužena za pravdu na meču u Nišu je iz Češke, a predvodi je Zbinjek Proske.

19.45 – Poznati su sastavi timova:

Radnički: Knežević, Todorovski, L. Đorđević, Ostojić, S.Đorđević, Bondarenko, Batrović, Stojanović, Jirka, Tomić i Bojović;

Flora: Igonen, Kams, Kusk, Purg, Jarvelaid, Krejda, Ajnsalu, Livak, Miler, Vasiljev i Sorga.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво