Nejmar na tromeđi – ostanak u Parizu, Barsa ili Juventus?

Odlazak Brazilca Nejmara iz redova Pari Sen Žermena sve je izvesniji, bez obzira što mu ugovor ističe 2022. godine. Nejmar se nije pojavio na početku priprema francuskog šampiona, što je dodatno podgrejalo glasine da će ovog leta napustiti "grad svetlosti".

Potvrdu da Brazilac razmišlja da ode dao je i trener PSŽ-a Tomas Tuhel, nakon prve utakmice na pripremama i pobede nad Dinamom iz Drezdena sa 6:1.

"Uvek sam razočaran kada moji igrači kasne. Situacija je jasna između nas, ali je sada sve na klubu i Nejmaru. Mi radimo zajedno. Da li sam znao da on želi da ode? Da, saznao sam pre Kopa Amerika. Ali, to je nešto što je između kluba i njega", istakao je Tuhel.

Najviše se pričalo o njegovom povratku u Barselonu, gde je prethodno proveo četiri sezone i odakle je otišao u rekordnom transferu vrednom 222 miliona evra. Međutim, pošto su Katalonci potvrdili dovođenje Antoana Grizmana za 120 miliona evropskih novčanica, pojavila se nova opcija za Nejmara – Juventus.

Njegov otac i menadžer Nejmar da Silva Santos Senior bio je u Torinu gde je imao sastanak sa Fabijom Paratičijem, sportskim direktorom "stare dame". Nije poznato da li je dogovor postignut, ali je jasno da se i italijanski prvak uključio za potpis 27-godišnjeg napadača.

Prema pisanjima italijanske štampe, Juve nije ozbiljno "zagrizao" za Nejmara i pokušaće da ga angažuje jedino ukoliko proceni da je njegovo dovođenje ekonomski korisno.

U slučaju da uspeju u nameri da Brazilca "ukradu" konkurentima, "bjankoneri" bi postali najozbiljniji favorit za osvajanje Lige šampiona jer su ovog leta, u tim u kojem je već Kristijano Ronaldo, dodali još Matajsa de Lihta, Adrijena Rabioa, Arona Ramzija, Đanluiđija Bufona, Luku Pelegrinija, Kristijana Romera i Meriha Demirela.

Nezadovoljstvo igrača nateralo je upravu "svetaca" da razmišlja o prodaji, uprkos velikom novcu koji su izdvojili 2017, pa se trenutno traži najbolji način da se to izvede.

Za sada je realno da to budu dvojica fudbalera Barselone, plus novac. Francuski Ekip navodi da zbog pravila finansijskog fer-pleja Blaugrana ne može da priušti transfer Nejmara posle Grizmana i da bi u suprotnom smeru poslala Kutinja i Usmana Dembelea ili Ivana Rakitića, uz dodatak od 40 miliona evra.

Pre nekoliko meseca postojala je mogućnost i odlaska u Real Madrid, ali je ona propala nakon što je "kraljevski klub" doveo Edena Azara i Luku Jovića.

Poslednja i najmanje realna opcija jeste eventualni ostanak u Parizu, zbog čega bi klub morao da pronađe rešenje za nezadovoljnog igrača.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво