LŠ: Zvezdu čeka težak posao ako prođe Helsinki

Crvena zvezda neće imati lak posao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ukoliko u narednoj rundi bude eliminisala Helsinki. Crveno-beli su uspešno startovali kvalifikacije pobedom nad Suduvom, pa će im naredni protivnik biti finski šampion.

Ekipa Vladana Milojevića veliki je favorit u dvomeču sa Helsinkijem, koji je na programu 24, odnosno 30. jula.

Ukoliko preskoči i tu prepreku, tim iz Ljutice Bogdana već će znati potencijalne rivale, nakon što je kompletirano prvo kolo kvalifikacija.

Na takozvanom "putu šampiona", Zvezda se nalazi u grupi nenosilaca i mogla bi da se sastane sa Ajaksom, Seltikom, Kopenhagenom, zagrebačkim Dinamom, BATE Borisovom i APOEL-om.

Ovakav raspored podložan je promenama, ali se ipak očekuje da navedeni timovi opravdaju ulogu favorita u drugoj rundi. Dinamo će igrati protiv gruzijskog predstavnika Sabutarlo, u jednom od derbija BATE se sastaje sa Rozenborgom, APOEL će za protivnika imati Sutjesku koja je eliminisala Slovan iz Bratislave, dok Kopenhagen ne bi trebalo da ima težak posao protiv velškog Nju Sejntsa.

Ispadanje Ludogoreca i Astane u prvom kolu, omogućilo je APOEL-u skok od dve pozicije i "plasman" među favorite, što znači da bi doskorašnji kapiten crveno-belih Vujadin Savić mogao brzo da se vrati na stadion Rajko Mitić, ukoliko ih žreb spoji u kvalifikacijama.

Osim Zvezde, među onima koji nisu povlašćeni nalaze se još PAOK, Karabag, Maribor, Makabi iz Tel Aviva i Valeta.

Što se tiče "nešampionskog puta" nosioci će biti Porto, Dinamo Kijev, Bazel i Olimpijakos, dok će u grupi nepovlašćenih biti Klub Briž, Krasnodar, Istanbul Bašakšehir i LASK.

Žreb za treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona na programu je u ponedeljak od 12 časova u Nionu.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво