Zvezda "preživela" Suduvu, naredni rival Helsinki

Crvena zvezda – Suduva 2:1 (2:0). Ekipa Crvene zvezda savladala je na stadionu "Rajko Mitić" litvanskog šampiona i plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Boaći i Marin strelci u prvom poluvremenu susreta, Gobeljić nepromišljenim isključenjem u nastavku donekle zakomplikovao situaciju. Topčagić u poslednjim sekundama meča postavio konačan rezultat. Protivnik srpskom šampionu u narednoj rundi biće finski Helsinki, a prvi meč je na programu već u utorak u Beogradu.

Umalo da crveno-beli od gotovog naprave veresiju, ali su pobedom nad Suduvom od 2:1 uspeli da se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Posle 0:0 iz prvog susreta u Litvaniji, Zvezda je bila izraziti favorit da pred svojim navijačima izbori trijumf i nastavak takmičenja u eliti.

I već u četvrtom minutu Ričmond Boaći iskoristio je asistenciju Bena i snažnim udarcem doneo veliku radost navijačima na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda je dominirala u prvih 45 minuta, iako nije bilo izrazitih prilika pred golom Karduma. Suduva je pokušavala iz retkih kontranapada, ali samo smušenost odbrane domaće ekipe donosila je gužvu ispred Borjana.

Sjajan napad i asistenciju Boaćija Marko Marin je u 29. minutu pretvorio u novi pogodak.

U tim trenucima postavljalo se pitanje samo sa koliko golova će šampion Litvanije napustiti Beograd, a poslednju šansu u prvom delu propustio je Boaći, koji je, uz pomoć golmana Karduma, pogodio stativu protivničkog gola.

Zvezda je i u drugom delu nastavila sa napadima, ali posle nepromišljenog i bespotrebno oštrog starta Marka Gobeljića sve se nekako preokrenulo.

Desni bek Zvezde polomio je nogu iskusnom Slavickasu i zasluženo dobio direktan crveni karton. Zvezda je ostala sa igračem manje na terenu, a Suduva dobila priliku da nešto više uradi u napadu.

Ipak, šanse su se ređale pred golom Suduve. Ivanić, Ben i Marin pokušali su da zapečate sudbinu gostiju, a u nekoliko navrata crveno-beli su tražili najstrožu kaznu od sudije Farkaša, ali uzalud.

Suduva je prvi put ozbiljnije zapretila tek u 86. minutu kada je Švrljuga pogodio prečku, a samo dva minuta kasnije istom merom uzvratio je Ben na drugoj strani.

Šest minuta je produžena utakmica, a u samom finišu nadoknade Suduva ipak stiže do pogotka. Strelac je bio Mihret Topčagić, posle dobre odbrane Borjana.

Međutim, nije bilo vremena za izjednačenje gostiju, pa će Zvezda u drugom kolu kvalifikacija za elitu igrati protiv finskog Helsinkija. Prvi meč na programu je u utorak u Beogradu od 19.00, revanš sedam dana kasnije u prestonici Finske.

Ovako je protekao meč:

22.41 – Kraj, Zvezda je savladala Suduvu sa 2:1 i plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

22.40 – GOL! Suduva smanjuje rezultat u 95. minutu, očekuje nas neizvesnih 60 sekundi. Strelac je Topčagić.

22.35 – Istekao je 90. minut, igraće se još šest minuta nadoknade vremena.

22.33 – Na drugoj strani Ben ima priliku da reši utakmicu, ali pogađa samo prečku gola Suduve.

22.30 – Najbolja prilka za Suduvu u 86. minutu, Švrljuga udarcem glavom pogađa prečku Borjanovog gola.

22.27 – Već treći put (dvaput pao Ben, jednom Stojković) u poslednjih 15 minuta crveno-beli i trener Milojević traže najstrožu kaznu, sudija Farkaš smatra da nije bilo prekrašaja za jedanaesterac.

22.07 – Prinuđen je Milojević da menja formaciju, umesto napadača Boaćija u igri je desni bek Filip Stojković. Istovremeno, umesto Slavickasa u timu Suduve je Hladik.

22.04 – Zvezda u 60. minutu ostaje sa igračem manje na terenu, pošto je zbog izuzetno oštrog starta isključen Gobeljić. Veoma neoprezan bio je desni bek Zvezde, Slavickas je doživeo prelom noge. Jeziva scena na stadionu "Rajko Mitić".

21.58 – Toršavn i Helsinki odigrali su 2:2 na Farskim Ostrvima u revanš meču. Zahvaljujući pobedi od 3:0 u prvom meču finski šampion je prošao u drugo kolo i biće protivnik boljem iz dvomeča između Zvezde i Suduve.

21.52 – Nastavlja Zvezda sa napadima. Ponovo je Boaći u prilici, ali je njegov udarac neprecizan.

21.50 – Nastavljen je meč u Beogradu.

21.32 – Poluvreme, Zvezda sigurnom igrom vodi protiv Suduve 2:0.

21.24 – Još jedan odličan napad crveno-belih, Boaći, posle dobre intervencije golmana Karduma, pogađa stativu gola Suduve.

21.15 – GOOOL! Lep napad Zvezde pogotkom završava Marko Marin! Zvezda od 29. minuta vodi 2:0!

21.10 – Zvezda napada, dok navijači na tribinama pevaju Siniši Mihajloviću. Pristalice crveno-belih razvili su i transparent podrške košarkašu Ognjenu Kuzmiću.

20.50 – GOOOL! Zvezda vodi već od četvrtog minuta, strelac je Ričmond Boaći!

20.46 – Počeo je meč, prvi napad za Zvezdu.

20.30 – Stadion Zvezde nije ispunjen do poslednjeg mesta, ali je poseta solidna na severnoj tribini.

20.00 – Utakmica se igra na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, a glavni sudija meča je Adam Farkaš iz Mađarske.

19.45 – Poznati su sastavi timova:

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Babić, Milunović, Rodić, Jovičić, Jovančić, Ivanić, Ben, Marin i Boaći;

Suduva: Kardum, Švrljuga, Kerla, Jankauskas, Živanović, Slavickas, Čađenović, Golubickas, Verbickas, Topčagić i Gotal.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво