Mihajlović saopštio da boluje od leukemije

Srpski trener i nekada legendarni fudbaler Siniša Mihajlović na konferenciji za štampu saopštio je da boluje od leukemije, zbog čega se povlači sa mesta trenera Bolonje i prekida karijeru.

"Sazvao sam ovu konferenciju za novinare i zamolio za privatnost, jer sam lično hteo da kažem ekipi i javnosti ovu vest. Nažalost, to se nije ostvarilo i nisu svi poštovali moju želju. U nameri da prodaju nekoliko stotina primeraka više, pokvarili su dugotrajno prijateljstvo", rekao je Mihajlović, misleći na novinare lista "Korijere delo Sporta".

Konferenciji je prisustvovao i Valter Sabatini, direktor Bolonje.

"Trener je pokazao veliku hrabrost kada je zakazao konferenciju za novinare, da bi govorio o svojoj situaciji. Ovde smo da ga podržimo. Porodica Saputo je doletela iz Montreala. Ovaj čovek će uvek moći da računa na Bolonju. Biće uz nas i mi ćemo biti uz njega, štagod da se dogodi. Ovaj čovek je veoma jak. I hajde da kažemo jasno - Siniša će ostati trener Bolonje i ništa se neće promeniti!", izjavio je Sabatini.

"Kad sam saznao plakao sam danima. Ali to nisu bile suze straha. Poštujem ovu bolest. I suočiću se s njom. Ispršenih grudi. Gledaću je u oči. Kao što sam uvek radio...", zaključio je "Miha".

Mihajlović je u januaru drugi put u karijeri preuzeo Bolonju umesto Filipa Inzagija i odličnim rezultatima obezbedio opstanak u Seriji A bez problema, iako je ekipa prethodno bila u teškoj situaciji.

Pred start nove sezone dobio je finansijski jači ugovor, do 2022. godine, uz garancije kluba u ulaganja u tim, što se i dogodilo.

Bivši selektor reprezentacije Srbije u Italiji je radio kao trener još Katanije, Fiorentine, Sampdorije, Torina i Milana.

 

broj komentara 29 pošalji komentar
(nedelja, 14. jul 2019, 11:31) - 1950., [neregistrovani]

Od detinjstva sam bolestan...

(reumatska groznica!) i sve podnosim od oca nasleđenom osobinom - crnim humorom!

(nedelja, 14. jul 2019, 08:03) - anonymous [neregistrovani]

Pobediće

Siniša je poznat kao veliki borac i za njega nema predaje. I ovoga puta će pobediti, jer je već bilo slučajeva da se ova opaka bolest izleči. Pre 32 godine je poznati operski pevač HOZE KARERAS oboleo od te bolesti, i upornim lečenjem je uspeo da je savlada. Pomogao mu je, do tada njegov ljuti protivnik, Plasido Domingo , koji je zbog njega i osnovao fondaciju u Madridu,a da ovaj to nije ni znao. Ona se zove "HERMOSE", a bavi se pomaganjem osobama koje bolulu od leokemije. Kareras je išao na terapije u Sijetl do izlečenja, a prijateljstvo sa Domingom je ojačalo i sada su veliki prijatelji, i to je Kareras doznao tek kad je uspeo da se izleči.Obojica su u osmoj deceniji života.
Siniša je sportista, čovek, naviknut na red i disciplinu, i ovu novonametnutu situaciju će prebroditi.Neka mu je sa srećom, i neka mu je Bog u pomoći.

(nedelja, 14. jul 2019, 07:44) - anonymous [neregistrovani]

Hajmo Miha

Hajmo Miha, uzmi zalet i kao sa trideset pet metara,lukavo i jako .Drzimo ti fige i ne strepimo ,znamo da ces uspeti u nameri.Do pobede stari nas!!!

(nedelja, 14. jul 2019, 06:27) - Daragan [neregistrovani]

Ne daj se lafe

Ne daj se lafe! Coveka kao sto si ti takva bolest ne moze da slomi!

(nedelja, 14. jul 2019, 01:03) - anonymous [neregistrovani]

Leukemija

Zavisi koliko vremena je prošlo neka su sile uz tebe

(nedelja, 14. jul 2019, 00:52) - anonymous [neregistrovani]

Siniša

Siniša drž se,bog ti u pomoć,hajdukovac sam splićanin,moji sportski protivnici nisu moji neprijatelji.Otac mi je od toga patio pa znam šta je to,Rječi su ponekad suvišne nek ti bog da snagu kao i tvojim najbližima da ustrajete u borbi znaj da nisi sam.

(subota, 13. jul 2019, 22:33) - anonymous [neregistrovani]

Budi spreman.

Vec 7 godina kako su mi je dijagnozirali i 7 godina tretmana. Zavisi kojeg tipa je bolest ali one su u teoriji neizlecive. Moras biti spreman na neprijatne momente tokom tretmana. Zelim ti svaku srecu. Mnogo toga oni jos uvek neznaju o bolesti i mnogo toga se svodi na srecu. One see pomekad povucu i covek moze da se oporavi ali one isto umeju da se vrate kao sto se meni desilo. Sa srecom !

(subota, 13. jul 2019, 21:51) - anonymous [neregistrovani]

Preprodi to kao i sve do sada

Jedva cekam da opet preuzmes reprezentaciju. Brz oporavak zeli ti Srpska dijaspora!

(subota, 13. jul 2019, 21:30) - anonymous [neregistrovani]

Ne daj se Siniša!

Puno sreće na putu ka izlečenju. Možeš ti to!

(subota, 13. jul 2019, 20:21) - Ljubisa [neregistrovani]

Siniša

Dragi sinisa żiva Legendo naša,tisi nesalomljiv,puno sreće u Budućnosti