Poraz Radničkog u Talinu, Flora sa dva gola prednosti dolazi u Niš

Flora – Radnički 2:0 (0:0). Fudbaleri Radničkog zabeležili su poraz u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Lepik i Vasiljev postigli golove u drugom poluvremenu utakmice. Izabranici Sima Krunića imaće priliku da u revanš meču u Nišu nadoknade minus iz Talina i plsiraju se u drugo kolo.

Fudbaleri Radničkog nisu se proslavili u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope. Nišlije su u Talinu poraženi od Flore 2:0 i u revanšu ih očekuje veliki posao ukoliko žele da nastave evropsku avanturu.

Nije Flora ekipa koje se treba plašiti, ali Estonci su u prvom duelu dvomeča odigrali muški, strpljivo, a na kraju su uspeli da postignu dva pogotka protiv uspavane ekipe Radničkog.

Istina je da su izabranici Sima Krunića još u pripremnom periodu, da je veliki deo ekipe izmenjen i neuigran u odnosu na prošlu sezonu, ali činjenica je da svaki poraz srpskih ekipa u evrotakmičenjima boli i umanjuje nacionalni koeficijent koji može biti značajan u bliskoj budućnosti.

U prvom poluvremenu utakmice nismo videli gotovo ništa, a nagoveštaj nekakvih dešavanja imali smo u 52. minutu, kada su obe ekipe propustile priliku da dođu do prednosti.

Prvo je pogrešio golman Flore Igonen, ali Nišlije nisu uspele to da iskoriste, da bi u nastavku akcije Vasiljev izašao oči u oči sa Petrovićem, ali golman Radničkog odlično reaguje.

U 75. minutu Flora stiže do pogotka. Posle centaršuta sa leve strane, upućena je lopta ka golu Petrovića, koji je odlično intervenisao, ali nije imao sreće jer se lopta odbila pred sam gol, a na nju je naleteo rezervista Lepik i zatresao mrežu Radničkog.

Nišlije su krenule angažovanije ka golu rivala, a Flora u 89. minutu, posle brzog kontranapada, dolazi i do drugog pogotka. Strelac je bio Vasiljev, koji je iz nekoliko pokušaja uspeo da pošalje loptu iza leđa Petrovića.

Revanš meč igra se za sedam dana u Nišu, a Radnički će pokušati da nadoknadi minus od dva gola i plasira se u drugo kolo i dvomeč sa nemačkim Ajntrahtom.

Ovako je protekao meč u Talinu:

19.48 – Kraj meča, Flora je savladala Radnički sa 2:0 i ima dva gola prednosti pred revanš u Nišu.

19.44 – GOL! Flora u finišu meča postiže i drugi pogodak – 2:0! Vasiljev je strelac za domaću ekipu, posle nekoliko pokušaja i nekoliko odbrana Petrovića, iskusni reprezentativac Estonije duplira prednost svoje ekipe.

19.36 – Iskusni Saša Stojanović je ušao u igru umesto Dejana Melega, malo vremena za Radnički da izbegnu poraz u Talinu.

19.29 – GOL! Flora od 75. minuta vodi 1:0! Rezervista Lepik, koji je samo pre dva minuta ušao u igru, koristi gužvu u petercu Radničkog i sa gol-linije ubacuje loptu u mrežu.

19.25 – Još jednu izmenu vrši Simo Krunić, umesto Bojovića u igri je Makarić.

19.17 – Prva izmena u timu Radničkog, umesto Nemanje Tomića u igri je Veljko Batrović.

19.06 – Dve velike prilike u samo jednom minutu. Prvo je pogrešio golman Flore Igonen, ali Nišlije nisu uspele to da iskoriste, da bi u nastavku akcije Vasiljev izašao oči u oči sa Petrovićem, ali golman Radničkog odlično reaguje.

19.00 – Nastavljen je meč.

18.45 – Poluvreme, bez golova u Talinu.

18.40 – Prvi žuti karton na meču dobio je levi bek Radničkog Đorđević, koji je sprečio brz kontranapad ekipe Flore.

18.30 – Pola sata igre u Talinu. Radnički uglavnom kontroliše igru, ima više loptu u svom posedu, ali bez ozbiljnijih prilika na obe strane.

18.14 – Prošlo je 15 minuta od početka meča, gotovo ništa nismo videli od igrača dve ekipe. Neki bi rekli "početno ispitivanje snaga"...

17.59 – Počeo je meč u Talinu.

17.55 – Utakmica se igra na stadionu "Lilekula" u Talinu, a glavni sudija meča je Aleksandru Tean iz Moldavije.

17.45 – Sastavi timova:

Flora: Igonen, Kams, Kusk, Purg, Jarvelajd, Krejda, Ajnsalu, Vasiljev, Livak, Miler i Sorga;

Radnički: Petrović, đorđević, Ostojić, Todorovski, Đorđević, Bondarenko, Jirka, Noma, Meleg, Tomić i Bojović.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво