Zvezda napadala ali i pokazala slabosti, remi u Litvaniji

Fudbaleri srpskog šampiona Crvene zvezde odigrali su nerešeno, 0:0 protiv litvanske Suduve u gostima, u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Beograđani su bili bolji tim, ali nisu uspeli da pronađu put do mreže raspoloženog golmana Karduma. Revanš je narednog utorka u Beogradu.

Izabranici Vladana Milojevića su u prvom zvaničnom meču sezone prikazali dva lica, i ono dobro ali i ono loše.

Prvo poluvreme je bilo solidno, Zvezda je kontrolisala dešavanja na terenu i bilo u naletima opasna po gol Karduma. Ipak, hrvatski čuvar mreže je nekoliko puta odlično reagovao i sprečio pogodak za srpskog šampiona preko Bena, Boaćija i Marina, koji je bio najagilniji. 

U drugom delu, iako se očekivao još jači atak ka golu domaćina, to se nije desilo. Suduva je ulaskom Gatela i Golubickasa postala puno konkretnija, ali je dve najbolje šanse imao defanzivac Kerla i srećom po Borjana i ekipu bio neprecizan.

Crveno-beli su uglavnom napadali tako što je Marin stvarao i kreirao šanse, ali i pored pritiska on i saigrači nisu pronašli put do mreže Karduma.

U 78. minutu srpski tim je verovatno oštećen za penal, posle udarca koji je Marin uputio ka kaznenom prostoru, igrač Suduve je očigledno igrao rukom ali sudija nije pokazao na belu tačku.

Do kraja su Beograđani pokušavali reklo bi se jalovo i bez ozbiljnije pretnje, i pored ulazaka ofanzifnijih igrača Kanjasa, Pavkova i Vukanovića.

Priliku za popravljanje utiska imaće već narednog utorka, za kada je zakazan revanš na stadionu "Rajko Mitić".

Ostali rezultati: Astana - Kluž 1:0 (0:0), Ararat - AIK  2:1 (2:1), Helsinki - HB Toršavn 3:0 (2:0), Nome Kalju - Škendija 0:1 (0:0), Sarajevo - Seltik 1:3 (1:1), Didelanž - Valeta 2:2 (2:0) i Nju Sejnts - Feronikeli 2:2 (0:0).

Tok meča: 

21.50 – KRAJ UTAKMICE, Suduva i Crvena zvezda odigrali su nerešeno, 0:0. 

Iako su bili bolji rival, igrači beogradskog tima nisu uspeli da se iz Litvanije vrate sa prednošću, a nakon viđenog u drugom delu, kada je Suduva nekoliko puta ozbbiuljno pretila, to možda i nije toliko loš rezultat. 

21.33 – Šansa za Zvezdu, Marin je bio nadomak šesnaesterca, uputio loptu koja udara jednog igrača suduve u ruku ali sudija je ostao nem. Čini se da je srpski prvak oštećen za penal. 

21.45 - Pritisak Suduve u finišu, ali Babić dva puta dobro interveniše.

21.31 - Dobra prilika za Zvezdu! Rodić je volejom raspalio po lopti sa 12-13 metara, ali je ona otišla malo preko gola domaćina. Zvezda agresivnija u poslednjih nekoliko minuta...

21.27 – Ubrzo potom Pavkov menja Boaćija.

21.26 – Prva izmena u Crvenoj zvezdi - Španac Kanjas će debitovati, zamenio je Jovičića. 

21.23 – Velika, stopostotna šansa za Kerlu, koji sa tri metra promašuje gol i pored toga što je Brojan već bio na zemlji. Lopta odlazi tik pored leve stative. Domaćin sve opasniji...

21.17 – Dve odlične prilike u 61. minutu! Prvo je Verbickas odlično šutirao glavom sa desetak metra i stavio Borjana na ozbiljna iskušenja, da bi u protivnapadu Marin odlično prošao, predriblao dva igrača i pravovremeno uposlio Bena, koji sa desetak metara loše šutira i od te prilike Zvezda je dobila samo korner. 

21.04 – Oprobao je Jovančić šut sa distance, ali bez većih problema za Karduma 

21.00 – Nastavljen je meč... 

20.46 - Kraj prvog poluvremena, bez golova u Marijampolu. Suduva - Crvena zvezda 0:0. 

20.44 – Nova dobra šansa za Zvezdu, Ben je uputio dobru loptu ka Boaćiju iskosa sa desne strane, ali napadač iz Gane nije uspeo da do nje dođe na tri-četiri metra od gola.

20.40 – Opasna kontra igrača Suduve, dva na dva, ali Milunović dobro udvaja i otklanja opasnost koja je pretila Brojanu. 

20.23 – Zapretila je Zvezda dobro organizovanim napadom, ali je Ben zaustavljen nadomak linije šesnaesterca, pa je dosuđen slobodan udarac. Nakon toga Marin pogađa živi zid...

20.10 – Prvi ozbiljniji napad domaćeg tima viđen je u desetom minutu, ali je Borjan bio priseban i koncentrisan. 

20.08 – Prvi žuti karton na meču doibija Jovičić u osmom minutu, potpo je zaustavio opasnu kontru domaćeg tima. 

20.07 – I Ben se našao u dobroj šansi, ali Kardum ponovo brani nakon što je bio na pravom mestu. Dobar početak crveno-belih iz Beograda koji na ovom meču igraju u plavoj garnituri dresova... 

20.06 – Prva ozbiljnija prilika za Zvezdu, lepu dubinsku loptu Gobeljića odlično je prihvatio Ivanić, šutirao iskosa sa desne strane sa 8-9 metara ali je Kardum bio dobro postavljen. 

20.00 – Počeo je meč, sa centra su krenuli igrači beogradskog tima... 

19.30 – Sastav domaćina je Kardum, Švrljuga, Kerla, Jankauskas, Živanović, Slavickas, Matulevičijus, Čađenović, Verbickas, Topčagić i Tadić 

19.15 – Poznata je startna postava srpskog tima:

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво