Tumbaković za RTS: Da podignemo nivo patriotske odgovornosti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Ljubiša Tumbaković, rekao je gostujući u Beogradskoj hronici da želi da se pronađe selekcija igrača i model igre koji će doneti rezultat, a istovremeno i da se podigne nivo patriotske odgovornosti u nacionalnom timu.

Biti selektor Srbije je najprijatnija ali i najnezahvalnija dužnost u ovom trenutku. Svi vole da se igraju selektora, sastavljaju tim, traže greške...

"To je srpski sindrom – svako voli da radi ono što ne zna. Ja ću se potruditi da napravim nešto što je normalno, spontano, nešto što možda izgleda lagano, ali nije... Treba napraviti selekciju, kvalitetan način igre koji će doneti rezultat... Ako sve to uspemo, nema problema, prihvatam, svi smo selektori", rekao je Tumbaković.

Dosta se govorilo ovih dana o igračima poput Matije Nastasića i Luke Milivojevića, kojih nije bilo u dresu reprezentacije u proteklom periodu. 

"Ovog momenta imamo prioritete – da napravimo spisak igrača i u A timu i mladom, koji su igrali na prethodnim mečevima i formiramo grupu igrača koji mogu da odmah da odgovore na zadatke."

Mnogi se pitaju kako igrači koji su nosioci igre u svojim klubovima, među najboljim na svetu, ne pružaju takve igre u reprezentaciji. 

"Očigledno je greška u nama trenerima... Takođe, uslovi u kojima igraju u klubovima su drugačiji, red, disciplina, profesionalni ugovor... Ovde je druga dimenzija. Igraju za svoju državu i taj nivo discipline moraju da imaju i prema svojoj državi i grbu", rekao je Tumbaković.

Selektoru je jasno šta treba da se uradi u narednom periodu. 

"Moramo da napravimo kompoziciju ekipe, model igre koji odgovara potencijalu igrača, a u isto vreme da podignemo nivo patriotske odgovornosti."

A da li će Srbija igrati na Evropskom prvenstvu?

"Obećavam da ću dati sve od sebe. Sve što imam u sebi želim da prenesem na igrače."

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво