Tumbaković za RTS: Zahtevi su veliki, traži se rezultat

Ljubiša Tumbaković, novi selektor Srbije, bio je gost Drugog dnevnika RTS-a, za koji je govorio šta njega i reprezentaciju Srbije očekuje u narednom periodu.

Srbija ima novog selektora. Ljubiša Tumbaković biće na klupi "orlova" do 2021. godine.

"Gotovo da sam izgubio nadu, ali su ljudi iz Saveza prepoznali da bih ja mogao da budem selektor. Vrlo sam srećan i ponosan na minuli rad, verovatno sam zbog toga selektor. Profesionalni izazov je veći neko ikada pre. Na osnovu iskustva, znanja i želje pokušaću da ostvarim nešto što sam želeo pre 20 godina."

Selektora u narednom periodu očekuje veliki posao.

"Logično se nameće da se napravi programska aktivnost. Ima tu puno posla, od kompletiranja stručnog štaba, razgovora sa igračima, gledanja utakmica A i mladog tima... Treba kompletirati jedan širi spisak i izdefinisati grupu igrača koja može da iznese teret ovog takmičenja. Zahtevi su veliki, rezultat se traži. Imamo popravni u martu u vidu baraža, ali pokušaćemo sve da ono što želimo ostvarimo kroz ciklus kvalifikacija za EP."

Fudbalsku javnost u Srbiji, između ostalog, zanima i u kakvoj će formaciji igrati Srbija.

"Svako od nas je prepoznatljiv po nekom načinu igre. Formacija je raspored igrača na terenu. U odnosu na kvalitet igrača, napraviću prepoznatljiv stil igre i formiraću raspored igrača na terenu. Spoljni faktori su sastavni deo rezultata. Možemo sve da napravimo, dobru i kvalitetnu utakmicu, da budemo zadovoljni kako igrači igraju, a da izostane rezultat. Na rezultat mogu da utiču spoljni faktori. Kao na Svetskom prvenstvu protiv Švajcarske, kada su nas oštetile sudije. Treba držati koncentraciju, težiti ka cilju, imati jedinstvo u okviru ekipe, treba podići na najveći nivo patriotizam. Ako to budemo uspeli, rezultat će doći."

Tri i po godine proveo je na kormilu Crne Gore, a saradnja je raskinuta pošto je odbio da vodi reprezentaciju na utakmici protiv tzv. Kosova.

"Prošlo je više od mesec dana od tada. Imao sam tri i po prelepe godine u Crnoj Gori. Imao sam fantastičnu atmosferu, odličan odnos sa Savezom i novinarima, naročito sa igračima. Tog momenta, nisam prepoznao da bih mogao da budem deo te utakmice. Kad ne odgovoriš zahtevima koji se pred tebe stavljaju, logično je da dobijete otkaz, to je potpuno normalno. Želeo sam da nađem posao van Srbije, ali sve se skockalo da sam danas ovde, postao selektor Srbije i sada idem u novo sportsko dokazivanje."

Prvu utakmicu kao selektor, Tumbaković će imati u septembru, kada selekcija Portugalije gostuje u Beogradu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво