Hrvati nemoćni protiv Rumunije, preokret Francuza

Fudbaleri Rumunije pobedili su Hrvatsku rezultatom 4:1 u prvoj utakmici grupe C na Evropskom prvenstvu za mlade. Rumuni su bili mnogo bolji rival od Hrvata i zasluženo došli do prvog trijumfa na U21 šampionatu Evrope. Reprezentacija Francuske je posle preokreta savladala Englesku sa 2:1.

Već u 14. minutu bilo je 2:0 za momke u žutim dresovima – prvo je Puškaš sigurno iskoristio jedanaesterac, da bi Janis Hadži nekoliko minuta kasnije udvostručio prednost Rumuna.

Janis je, inače, sin proslavljenog fudbalera Georgija Hadžija.

Međutim, u 18. minutu "vatreni" su se vratili preko Vlašića i činilo se da mogu da igraju egal.

Nije bilo tako, ekipa koju vodi Nenad Gračan nije ni pripretila do kraja i jedino što je uspela jeste da primi još dva pogotka.

Levi bek Sosa je napravio veliku grešku ispred svog kaznenog prostora, nju je iskoristio Baljuta i tada je rešeno pitanje pobednika.

U završnici, Rumunija je postigla i četvrti gol, a strelac je bio Adrijan Petre.

U drugoj utakmici grupe C u derbi meču Francuska je posle preokreta u poslednjim momentima meča stigla do pobede protiv Engleske - 2:1.

Francuzi su na ovom meču promašili dva penala. Prvo je Dembele u 25. minutu bio neprecizan. Ipak prvi su poveli Englezi u 54. minutu. Sjajan solo prodor Foldena, koji j euspeo da prevari odbranu Francuza i zatrese mrežu.

Francuzi su drugi penal promašilu u 66. minutu. Auar je pogodio stativu. Ipak uspeli su da izjednače u 89. minutu preko Ikona, koji se odlično snašao u kaznenom prostoru i matirao golmana Engleske.

Trikolori su do trijumfa došli u poslednjem, petom, minutu nadoknade vremena. Posle kornera stvorila se gužva u kaznenom prostoru, a Van-Bisak je smestio loptu u sopstvenu mrežu. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи