Selektor Austrije: Pojedini igrači imaju poseban motiv

Mlada reprezentacija Austrije održala je konferenciju pred meč sa Srbijom na stadionu Nereo Roko u Trstu. Utakmica se igra u ponedeljak od 18.30 a ove ekipe bile su protivnici u kvalifikacionoj grupi.

"Neće biti kao do sada", reči su kapitena Austrije pred utakmicu sa Srbijom. A do sada su bile dve utakmice - u jednoj je Srbija pobedila, u drugoj je bilo nerešeno. Kapiten reprezentacije Austrije Filip Leinhart misli da neće biti kao u tim mečevima.

"Ovo je potpuno drugi meč, ovo je drugo takmičenje i neće biti kao na tim utakmicama", kaže 22-ogodišnji igrač Frajburga.

Selektor Verner Gregorić ima poštovanje za reprezentaciju Srbije i kaže da jedna stvar može da utiče na tok meča.

"To je dobar tim, tehnički jako uverljiv. Mi ćemo se pre svega bazirati na odbrani i želji da iskoristimo šanse koje nam se ukažu. Ne znam da li će ih biti mnogo, ali to je naš cilj".

"Istina je da ima igrača sa istog govornog područja. I mislim da će oni imati poseban motiv. A verujem da ćemo to u nekim trenucima iskoristiti kao prednost. Jer nekoliko naših igrača poznaje srpski jezik. Ipak, i Luka Jović zna nemački... Ali tu bi mogla da bude naš mali dobitak".

U reprezentaciji Austrije ima nekoliko igrača koji su debitovali za A tim ali i nekoliko onih koji izostaju iz različitih razloga. Zbog želje da se odmore (Lazaro), povrede (Veber) i odluke kluba (Konrad).

Meč počinje u ponedeljak u 18.30. U grupi B od 21 čas igraju Nemačka i Danska. Dalje ide prvoplasirani tim iz grupe i najbolji drugoplasirani iz tri grupe.

broj komentara 0 pošalji komentar