Terzić: Niko nije primorao igrače Zvezde da ne igraju protiv Kosova

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević optužio je generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da je vršio pritisak na fudbalere Zvezde, reprezentativce Crne Gore, da ne nastupe za svoj nacionalni tim protiv selekcije Kosova. Terzić odgovorio da je u pitanju bila lična odluka dvojice fudbalera.

Savićević je takođe rekao da je bilo pritisaka i na selektora Ljubiššu Tumbakovića pred pomenuti meč.

"Rekao sam već pre nekoliko dana da ne treba meššati politiku i sport, i da je odluka dvojice igrača Crvene zvezde da ne igraju protiv Kosova njihova lična odluka. Igrači Crvene zvezde nisu odbili da igraju za Crnu Goru, to im je i čast i zadovoljstvo, već su odbili da igraju protiv takozvane držžave Kosovo i stoje mirno pred himnom i zastavom nepostojeće držžave Kosovo", naveo je Terzić.

On je dodao da je Savićević pre dva meseca, posle žžreba, saznao da će Crna Gora igrati protiv Kosova i znao je da ima selektora i pet igrača iz Srbije i da je tada "kao odgovoran i mudar predsednik trebalo da ih sve pozove i pita: 'Ljudi, da li imate problem da kao građani Srbije igrate protiv Kosova?'".

Terzić je u odgovoru naveo i da "ne razume ludilo Dejana Savićevića i njegovo pominjanje moga imena, navijača Crvene zvezde, raznih služžbi i vlasti u Srbiji, jer sve ššto je izrekao je lažž".

"Stav dvojice igrača Crvene zvezde je stav protiv Kosova, a ne stav protiv Crne Gore koju i ja lično i svi u Crvenoj zvezdi i volimo i dožživljavamo kao nezavisnu, ali bratsku nam držžavu" istakao je Terzić.

Terzić dodaje da mu nije jasno zaššto je Dejan Savićević ovim izjavama "sebe stavio u funkciju negativne politike prema Srbiji".

"Crvena zvezda i Srbija su mu dali ime i prezime, ljubav i emociju, i ja iskreno žželim da Dejan Savićević i posle ovoga dolazi u Beograd kao veliko ime i ljubimac našših navijača i bude dočekan kao jedan od najvećih igrača koje je Crvena zvezda ikada imala", zaključio je Zvezdan Terzić.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара