Terzić: Niko nije primorao igrače Zvezde da ne igraju protiv Kosova

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević optužio je generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da je vršio pritisak na fudbalere Zvezde, reprezentativce Crne Gore, da ne nastupe za svoj nacionalni tim protiv selekcije Kosova. Terzić odgovorio da je u pitanju bila lična odluka dvojice fudbalera.

Savićević je takođe rekao da je bilo pritisaka i na selektora Ljubiššu Tumbakovića pred pomenuti meč.

"Rekao sam već pre nekoliko dana da ne treba meššati politiku i sport, i da je odluka dvojice igrača Crvene zvezde da ne igraju protiv Kosova njihova lična odluka. Igrači Crvene zvezde nisu odbili da igraju za Crnu Goru, to im je i čast i zadovoljstvo, već su odbili da igraju protiv takozvane držžave Kosovo i stoje mirno pred himnom i zastavom nepostojeće držžave Kosovo", naveo je Terzić.

On je dodao da je Savićević pre dva meseca, posle žžreba, saznao da će Crna Gora igrati protiv Kosova i znao je da ima selektora i pet igrača iz Srbije i da je tada "kao odgovoran i mudar predsednik trebalo da ih sve pozove i pita: 'Ljudi, da li imate problem da kao građani Srbije igrate protiv Kosova?'".

Terzić je u odgovoru naveo i da "ne razume ludilo Dejana Savićevića i njegovo pominjanje moga imena, navijača Crvene zvezde, raznih služžbi i vlasti u Srbiji, jer sve ššto je izrekao je lažž".

"Stav dvojice igrača Crvene zvezde je stav protiv Kosova, a ne stav protiv Crne Gore koju i ja lično i svi u Crvenoj zvezdi i volimo i dožživljavamo kao nezavisnu, ali bratsku nam držžavu" istakao je Terzić.

Terzić dodaje da mu nije jasno zaššto je Dejan Savićević ovim izjavama "sebe stavio u funkciju negativne politike prema Srbiji".

"Crvena zvezda i Srbija su mu dali ime i prezime, ljubav i emociju, i ja iskreno žželim da Dejan Savićević i posle ovoga dolazi u Beograd kao veliko ime i ljubimac našših navijača i bude dočekan kao jedan od najvećih igrača koje je Crvena zvezda ikada imala", zaključio je Zvezdan Terzić.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 15. jun 2019, 14:59) - anonymous [neregistrovani]

Gde je nas Deja!?

Samo se setim utakmica i videa, kako je Deja igrao za i branio nekada "svoju" Srbiju. A sada, prodao se Milu za poziciju!

(subota, 15. jun 2019, 14:09) - anonymous [neregistrovani]

Савићевић

Се избламирао.

(subota, 15. jun 2019, 13:37) - Srđan [neregistrovani]

Nažalost, novac i vlast promenili su Dejana Savićevića, Milovog sledbenika

Dejan Savićević zapravo ne može da veruje da postoje ljudi, pa još da su to i fudbaleri, koji imaju snage i volje da izraze svoj lični stav, eto to je njemu nepojmljivo. Ipak je Dejo - mali kao čovek, i, naravno, neko ko obožava Mila Đukanovića i sledi njegovu politiku nezavisnog Kosova. Jadno i tužno. Ali, ne može se doveka bežati od istine, pričom i pesmom „da je Dejo genije i Bog”, jer on to, vrlo, vrlo očigledno, uopšte - nije. Toliko ima boljih, a i većih ljudi, u svemu, od njega.

(subota, 15. jun 2019, 13:26) - anonymous [neregistrovani]

Stari Zvezdas

Veliki i Stari sam Zvedas od kada znam za sebe pa i Zvezdu preko 60 god. ali Zvezdasi Stojkovic i Ivanicpa pa i Terzic su sve osim ne Sportisti, jer su trebali zajedno sa Tumbom u Podgorici pobediti Kosovo, a ne da ih Kosovo nadigra u sred Podgorice, a Terzic ih jos brani ili napada Savicevica jedan Terzic koji je sve osim ne ljubimac i sportista jedne bivse velike Crvene Zvezde ? Ali u celini sve se ovo uklapa u danasnju realnost u stanje na Balkanu .

(subota, 15. jun 2019, 11:17) - anonymous [neregistrovani]

Jedan sam od onih, iz "kolone '95", ali......

.......mislim, da su fudbaleri trebali da igraju, i Ljubisa da ih vodi, i da ostvare dobar rezultat! Dzaba njihova zrtva, i moral, kada o svemu odlucuju oni koji nemaju - morala!!!