"Orlići" spremni i jedva čekaju da počne Evropsko prvenstvo

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije od četvrtka je kompletna. Timu se priključio i Luka Jović koji je propustio prethodne treninge zbog obaveza u Real Madridu, gde je predstavljen pre nekoliko dana.

Prva utakmica igra se u ponedeljak protiv Austrije, a igrači su nestrpljivi.

"Iskreno, volio bih da sudija označi početak utakmice. Što se tiče toga, svi jedva čekamo da krene utakmica i da se borimo 100% za svoju zemlju", rekao je Uroš Račić.

Milan Gajić, desni bek nacionalnog tima, istakao je da nema prostora za opuštanje.

"Takmičenje je veoma specifično, sistem je malo drugačiji i svaka utakmica je maltene eliminaciona i mi idemo sa takvim pristupom. Iako je grupna faza, to gledamo na malo drugačiji način. Najbitnije da se svaka utakmica shvati tako i ide korak po korak, odnosno od prvog meča sa Austrijom", naveo je Gajić.

Nacionalni tim putuje u subotu posle doručka za Trst, gde će boraviti tokom grupne faze na Evropskom šampionatu.

Posle utakmice sa Austrijancima u ponedeljak, "Orliće" očekuju okršaji sa Nemačkom u četvrtak, odnosno Danskom u nedelju. Zbog sistema takmičenja, praktično je neophodno pobediti u svakom od tih mečeva.

Evropsko prvenstvo, osim svoje težine, služi i kao kvalifikacioni turnir za naredne Olimpijske igre, "Orlićima" je potrebno da budu u četiri najbolja tima, ili ispred selekcije Engleske.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво