Srbija spremna za Svetsko prvenstvo u Pertu

Novosadska ekipa Tipeks As pobedila je u finalu šampionata Srbije u minifudbalu branioca titule, ekipu Dedima iz Beograda tek posle penala. Novosađani će predstavljati našu zemlju na Svetskom prvenstvu u Australiji.

U regularnom toku meča bilo je 2:2 ali je Tipeks As posle penala slavio sa 2:0 i osvojio prvu titulu šampiona države u minifudbalu.

Na prelepim terenima sportskog centra Het trik u Novom Sadu, 12 najboljih timova iz četiri grada u Srbiji odmerilo je snage na zevršnom turniru šampionata Srbije, a pored nacionalnog prvenstva, održano je i prvo finalno nadmetanje u Biznis kupu Srbije, ali i prvi šampionat naše zemlje u minifudbalu za dame, na kojem su nastupile četiri ženske ekipe.

"Ekipe su prezadovoljne, ekipe iz Beograda, Novog Sada, Šapca, tako da mogu samo da kažem da sam zadovoljan", rekao je Siniša Milanov, organizator finalnog turnira prvenstva Srbije.

Promotor ovogodišnjeg šampionata Srbije bio je naš proslavljeni fudbalski repezentativac Miloš Krasić, koji je bio prezadovoljan organizacijom prvenstva naše zemlje.

"Dao bih jednu čistu desetku za organizaciju, pogotovo što znam da ovo traje dva dana i da su ljudi iz organizacije za tako kratko vreme organizuju ovako jedno finalno veče, i stvarno sve čestitke na tome", izjavio je Miloš Krasić, bivši reprezentativac Srbije.

Nakon završetka profesionale karijere, ostaje pitanje, da li možemo Miloša Krasića jednoga dana očekivati i na turnirima koje organizuje Minifudbal Asocijacija Srbije.

"Nikad se ne zna, pogotovo što sam tri četiri meseca van fudbala i ovako kad sedim pored terena, ja slobodno mogu da kažem da je veliki fudbal prebačen na mali teren, da to bukvalno tako izgleda, samo manji teren i manje igrača, tako da što da ne", dodao je Krasić.

U finalu šampionata Srbije u minifudbalu nastupile su ekipe Dedima iz Beograda, prošlogodišnji šampioni Srbije, za koje su nastupali nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde, Milovanović, Dimitrijević, Mijailović i Rade Veljović koji je proglašen za najboljeg igrača turnira. Snage su odmerili protiv novosadskog Tipeks Asa koji su predvodili Guberinić, Čičić, Tomčić, Štokić, Celi, Crnoglavac i ostali.

U regularnom toku meča bilo je 2:2, ali su Novosadjani posle penala slavili sa 2:0 i osvojili titulu šampiona Srbije.

"Kao i prošle godine u Šapcu, sreli smo se sa ekipom Dedim, sreća je ovoga puta bila an našoj strani, ovim putem bi se i njima zahvalio na fer i korektnoj igri", istakao je Milivoje Jovičić, kapiten ekipe Tipeks As i repezentativac Srbije.

"Ovom finalnom partijom sam oduševljen, stvarno jedna vrhuinska utakmica, dosta golova, tako da sve pohvale i za ove momke", ističe Miloš Krasić, bivši reprezentativac Srbije.

Interesantno je da je ekipa Tipeks Asa prošle godine u Ukrajini kao reprezentacija predstavljala Srbiju i zauzela peto mesto u Evropi, čime su izborili prvi plasman na Svetko prvenstvo, koje će se od 1. oktobra igrati u Asutraliji, u Pertu.

"Euforija je u našoj ekipi, u celom gradu svi pričaju o tome, srpemamo se svaki dan, da li neki trening, da li sastanak, dobili smo grupu koja je stvarno mnogo jaka, i ako daj Bože prodjemo grupu, opet ukrštamo sa još jačim ekipama", napominje Nebojša Desnica, reprezentativac Srbije u minifudbalu.

Srbija će na Svetskom prvenstvu u Australiji igrati u grupi G sa selekcijama Čilea, Singapura i aktuelnim prvakom Evrope i Sveta, Češkom.

"Oni su tokom celog prvsnstva pokazali da su najbolja ili jedna od najboljih ekipa u Srbiji i u finalu su eto posle dobre igre i jedne i druge ekipe imali više sreće u penal završnici, ali su stvarno dokazali da su odlični predstavnici Srbije i da će biti odliči u Australiji na Svetskom prvenstvu", pobedničku ekipu pohvalio je i Zoran Zdravković, predstavnik Srpske Asocijacije minifudbala.

Što se tiče Biznis kupa, pobedila je ekipa Devotim iz Novog Sada koja je u finalu savladala tim Apatinske, dok je na finalnom turniru kod dama najbolji bio tim Tika Taka, takođe iz Novog Sada.

"Pored toga, imali smo i jedan mali revijalni tirnir za decu ometenu u razvoju i za decu bez roditelja, tako da se minifudbal zaista razvija u Srbiji i vrlo smo zadovoljni kako sve napreduje", dodao je Zoran Zdravković, član Srpske Asocijacije minifudbala.

Pored Svetskog prvenstva koje se u oktobru igra u Australiji, u Pertu, srpsku asocijaciju minifudbala očekuju u septembru u dva klupska evropska takmičenja u Italiji - Liga šampiona u Riminiju i Euro Kup u mestu Bela Italija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи