Projekat FSS-a i klubova za bolje terene širom Srbije

Fudbalski savez Srbije, zajedno sa Zajednicom superligaša i klubovima, pokrenuo je važan projekat rekonstrukcije velikog broja terena širom zemlje i postavljanje savremene travnate podloga za novu sezonu.

Na inicijativu FSS klubovi će iskoristiti pauzu između dva prvenstva da rekonstruišu glavne terene i u skladu sa najsavremenijim zahtevima i standardima biće postavljeni u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Surdulici, Ivanjici, Lučanima, Šapcu...

Radovi su već započeti na stadionima Napretka, Partizana i Voždovca, a u narednih nekoliko dana FSS će potpisati ugovore sa velikim brojem klubova, sa predviđenim radovima na sanaciji drenaže, postavljanju savremenih zalivnih sistema i nove travnate podloge najvišeg kvaliteta.

Na nekim stadionima biće ugrađeni i grejači terena, a mnogi klubovi će uložiti značajna sredstva i na unapređenje pratećih sadržaja (tribine, sedišta, svlačionice, semafori, pomoćni tereni...).

Pored superligaša, pomoć će dobiti i prvoligaški klubovi, a više detalja biće poznato u narednim danima.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 28. maj 2019, 17:27) - Markovljev [neregistrovani]

Zasto na nekim?

Kratko Radomiru. Na YouTubu je vizualizacija Fiat arene u Kragujevcu.
Neznam zasto bi grejanje terena bilo uradjeno samo na nekim terenima. U Ceskoj je uslov za igranje prve lige grejani travnik i stadion sa najmanje 5.000 sedecih mesta na tribinama. Zasto i mi nepreuzmemo ove standarde a ne da igramo po livadama i da se vide okolne kuce i baste. Prva liga mora da podigne standard konfora, kako igre (dosta je igre na kaljuzi) tako i konfora gledalaca. Sabac je lep primer, naprotiv Backe iz B. Palanke, koja nebi u ceskoj ispunila uslove ni za 2. Ligu.

(utorak, 28. maj 2019, 14:27) - radomir [neregistrovani]

stadion

kako to da nema u kragujevcu rekostrukcije,kragujevac je srce srbije,a ne kosovo prijatelji