Liverpulova blistava istanbulska noć

Na današnji dan pre 14 godina prisustvovali smo jednom od najvećih mečeva u istoriji evropskog fudbala, kada je Liverpul posle boljeg izvođenja penala savladao Milan i osvojio titulu šampiona Evrope.

Liverpul za sedam dana igra finale Lige šampiona protiv Totenhema, pa iako su sve misli "crvenih" u Madridu, ostalo je malo mesta za podsećanje na blistavu istanbulsku noć 25. maja 2005. godine.

Na "Ataturk" stadionu u Istanbulu, Liverpul i Milan borili su se za titulu šampiona Evrope. Roso-neri su bili favoriti, imali su bolje pojednice, velike zvezde tadašnjeg fudbala. S druge strane, Liverpul je imao tim i srce spremno za velike domete.

Već u prvom minutu, tačnije 50. sekundi, Paolo Maldini donosi prednost Milanu. Do poluvremena, Ernan Krespo je dvaput savladao golmana Dudeka, pa je ekipa Karla Ančelotija posle prvih 45 minuta imala velikih 3:0.

Čak je i engleski komentator meča govorio "Gotovo je!", ali tako nisu mislili "crveni", kao i verna armija navijača. Još jednom se na poluvremenu zaorilo čuveno "You'll never walk alone", kao da su prizivali čudo...

A ono ne čeka da ga pozevete dvaput. Kapiten Džerard u 54. minutu postiže prvi, a Šmicer u 56. minutu i drugi gol za Liverpul. Radost crvenog dela "Ataturka", muk u crveno-crnom.

Samo nekoliko minuta kasnije Gatuzo ruši Džerarda, a španski sudija Mehuto Gonzales pokazuje na belu tačku. Dida brani udarac Ćabija Alonsa, koji naleće na odbijenu loptu i zakucava je u mrežu – 3:3!

U produžecima najbolju šansu propušta Milan. I to kakvu! Ševčenko je u dva navrata šutirao ka golu Liverpula, ali je Dudek nestvarno intervenisao i doveo svoj tim do penala.

A onda je poljski golman rešio da bude zvezda večeri. Seržinjo je promašio ceo gol, dok je Dudek odbranio udarce Pirlu i Ševčenku.

Liverpul je ponovo postao šampion Evrope, peti put u istoriji. Za sada poslednji...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво