Partizan pobedio Zvezdu i odbranio trofej Kupa

Fudbaleri Partizana savladali su na stadionu "Rajko Mitić" ekipu Crvene zvezde sa 1:0 i tako odbranili trofej Kupa Srbije. Jedini strelac na susretu bio je Ostojić u 13. minutu.

Partizan je ponovo odlično odigrao "večiti" derbi, odbranio trofej Kupa i uspeo da popravi utisak posle loše sezone. Zvezda, sa druge strane, ponovo nije uspela da savlada "večitog" rivala, pa će morati da sačeka jer "duplu krunu" ni posle 12 godina nije uspela da kompletira.

Utisak je da je Partizan zasluženo trijumfovao sa 1:0. Crno-beli su bili konkretnija i opasnija ekipa, ne dozvolivši Zvezdi previše šansi. Igra Partizana zasnivala se na veoma disciplinovanoj odbrani, ali i odličnoj transformaciji u napad, pa su crno-beli u mnogo situacija uspeli da otvore igru u kontri i tranziciji i tako nateraju Zvezdu da se opreznije brani i dosta trči. Pored Rikarda, zapažen meč odigrao je Ivanović, koji se lukavo ubacivao između redova Zvezde i tako stvarao probleme.

Zvezda je imala velikih kreativnih muka, retko su stvarali opasnije situacije pred golom Vladimira Stojkovića. Marko Marin i Mirko Ivanić, dva glavna kreatora, bili su primorani da se često vrate na svoju polovinu kako bi Zvezda pokušala da iz zadnje linije započne napad. Ni to nije pomoglo Zvezdinoj igri, pa je šampion Srbije bio prinuđen na duge lopte ka Pavkovu, Joveljiću i Vukanoviću, koje nisu urodile plodom.

Još jednom je dobar derbi odigrao mladi štoper Partizana Strahinja Pavlović, ali epitet igrača meča odnosi Bojan Ostojić.

U svom poslednjem nastupu za Partizan, iskusni štoper ne samo da je zatvorio gotovo sve prilaze svom golu, već je bio i jedini strelac na meču.

Nakon centaršuta Pantića iz slobodnog udarca sa leve strane, Ostojić je iskoristio loše istrčavanje Borjana, kao i komunikaciju sa Stojkovićem i Milunovićem, uspeo da dobro skoči i zatrese mrežu rivala.

Zvezda je u poslednjih desetak minuta meča intenzivnije provodila vreme na polovini Partizana, ali do promene rezultata nije došlo. 

Partizan i četvrtu godinu zaredom osvaja trofej Kupa Srbije, a ovogodišnji je ujedno i prvi u trenerskoj karijeri Save Miloševića. 

Ovako je protekao meč finala Kupa Srbije:

20.57 – Kraj meča, Partizan je pobedio Zvezdu sa 1:0 i tako odbranio trofej Kupa Srbije.

20.30 – Iako se igra u jačem ritmu, bez ozbiljnijih prilika u drugom poluvremenu. Obe ekipe su stvorile polušanse, ali nema promena rezultata.

20.06 – Nastavljen je meč finala Kupa Srbije...

19.48 – Poluvreme je na stadionu "Rajko Mitić", Partizan vodi od 13. minuta golom Ostojića.

19.39 – Vladimir Stojković brani šut glavom Pavkova. Zvezda je bila najbliže golu u 37. minutu.

19.35 – Partizan opasnija ekipa nakon pola sata igre. Ivanović je imao dve zanimljive situacije u šesnaestercu rivala. Njegov šut "makazicama" odbranio je Borjan, da bi i u narednoj situaciji golman Zvezde dobro reagovao, nakon što je ispala odbrana crveno-belih. Pantić je u narednom napadu šutirao iskosa sa ivice šesnaesterca, ali je Borjan paradom intervenisao.

19.24 – Zvezdu je trgao primljeni pogodak, pa je zaigrala znatno ažurnije i ofanzivnije. U par navrata pretili su Ben i Pavkov, ali nema promene rezultata. Tošić je, sa druge strane, dva puta šutirao, jednom je dobro odbranio Borjan, dok je kod drugog šuta lopta otišla iznad gola.

19.16 – GOOOL! Partizan vodi od 13. minuta, Ostojić je strelac. Pantić je dobro izveo slobodan udarac sa leve strane, Borjan je loše procenio centaršut, a Ostojić se odlično snašao u šesnaestercu Zvezde.

19.02 – Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić".

18.02 – Poznati su sastavi obe ekipe:

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Milunović, Rodić, Jovičić, Jovančić, Marin, Ben, Ivanić, Pavkov.

Partizan: Stojković, Urošević, Pavlović, Ostojić, Miletić, Zdjelar, Šćekić, Pantić, Tošić, Ivanović, Rikardo.

17.50 – Stadion "Rajko Mitić", više od sat vremena pre početka meča  

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво