Srbija postaje velesila i u minifudbalu

U sredu u turskoj Antaliji počinje prvi Euro Biznis Kup u minifudbalu na kojem će nastupiti i dve ekipe iz naše zemlje. Pred našom Asocijacijom je mnogo izazova u ovoj godini.

Euro Biznis Kup je novi projekat Evropske minifudbal asocijacije. Čelnici naše asocijacije Dejan Boromisa, Zoran Zdravković i Jovan Vasilijević uradili su mnogo toga na promociji minifudbala u čitavoj Evropi i našoj zemlji, tako da je i u ovom izuzetno popularnom sportu, Srbija odlično pozicionirana u evropskim i svetskim okvirima.

"Mi smo krenuli sa 35 mesta na rang-listi Evropske federacije, evo danas smo na desetom mestu, jedan ogroman skok za četiri godine. Svake godine popravljamo svoju poziciju i očekujemo da će posle Svetskog prvenstva mesto biti još bolje na rang-listi", izjavio je Zoran Zdravković iz srpske asocijacije minifudbala.

Srpske timove u septembru očekuje i Liga šampiona u minifudbalu, a nakon toga u oktobru i prvo učešće reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Pertu, u Australiji, koje je naš tim izborio osvajanjem petog mesta na prošlogodišnjem Evropskom šampionatu u Ukrajini.

"Ja bih se ovom prilikom zahvalio svim našim ljudima u Australiji koji su pre svega pokazali jednu veliku spremnost da nam pomognu da se mi nadjemo na tom takmičenju. Veliki je izazov za sve nas otići tamo i eto zahvaljujem se i svim ljudima koji će nam u budućnosti pomoći da odemo na to takmičenje", napominje Zoran Zdravković, član srpske asocijacije minifudbala.

Osmog i devetog juna u Novom Sadu biće odigran i završni turnir šampionata Srbije u minifudbalu, na kojem će nastupiti 12 najboljih ekipa, kada ćemo dobiti i novog šampiona države u minifudbalu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво