Osasuna se vraća u prvu ligu Španije

Fudbalski klub Osasuna posle dve godine u Segundi igraće ponovo u elitnom španskom takmičenju. Osasuna je tri kola pre kraja matematički obezbedila jedno od prva dva mesta koje vode u La Ligu.

Ekipa koju vodi Hagobu Arasate ima 78 bodova, četiri više od drugoplasirane Granade i 10 više od trećeplasiranog Albasetea.

Upravo je Granada zaslužna za promociju Osasune jer je u derbiju pobedila Albasete sa 1:0 na gostujućem terenu i time pogurala klub iz Pamplone.

Igrači su posebno bili impresivni na svom "El Sadaru", pošto su u drugom delu sezone ostvarili 17 pobeda, uz dva remija kao domaćini, odnosno 53 od mogućih 57 bodova.

Nekada stabilan prvoligaš vraća se u La Ligu, a ko će mu se pridružiti, biće poznato posle kraja regularnog dela i plej-ofa.

Najbliža je spomenuta Granada koja beži šest bodova Albaseteu, ali šanse ima i četvrtoplasirana Maljorka sa 67. Ispod su Kadis sa 63, Malaga sa bodom manje, dok šansu vrebaju Deportivo (62), odnosno Real Ovijedo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво