Bajern odbranio titulu, Riberi i Roben golovima se oprostili od Minhena

Fudbaleri Bajerna odbranili su titulu šampiona Nemačke, pošto su u utakmici poslednjeg kola Bundeslige savladali ekipu Ajntrahta sa 5:1. Dortmund savladao Menhengladbah u gostima i završio na drugom mestu, sa dva boda manje od Bavaraca.

Bajern je osvojio 29. titulu šampiona Nemačke, a Bavarcima je za to bila neophodna pobeda u poslednjem kolu protiv Ajntrahta. Izabranici Nika Kovača bili su na visini zadatka i ostvarili ubedljiv trijumf - 5:1.

Kingsli Koman doveo je domaćina u vođstvo na "Alijanc areni", da bi Haler izjednačio na početku drugog dela. Samo tri minuta trajala je strepnja domaćih navijača, aonda je usledila prava serija Bajerna.

Alaba i Sančes su u pet minuta osigurali trijumf i titulu, a onda su na scenu stupili Bajernovi "starci" - Riberi i Roben golovima su se oprostili od Minhena i kluba u kojem su proveli najbolje godine u karijeri.

Dortmund je odradio svoj deo posla, slavio u Menhengladbahu 2:0, ali to nije bilo dovoljno za titulu. "Milioneri" su završili na drugom mestu na tabeli sa dva boda manje od novog šampiona.

U Ligu šampiona će i Lajpcig, koji je u poslednjem kolu poražen u Bremenu 2:1, ali i Leverkuzen, koji je maestralno završio sezonu savladavši Hertu u Berlinu 5:1.

Menhengladbah će u Ligu Evrope, kao i Volfsburg, koji je pregazio ekipu Augsburga 8:1, dok je Ajntraht, zahvaljujući porazu Hofenhajma u Majncu 4:2, obezbedio kvalifikacije za Ligu Evrope.

Svoje mesto u Bundesligi još ranije su izgubili Hanover i Nirnberg, dok će Štutgart igrati baraž protiv trećeplasirane ekipe iz druge lige.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво