Savićević: Utakmica protiv kosovske selekcije kao svaka druga

Predstojeći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. u kojem će Crna Gora u Podgorici dočekati kosovsku selekciju je utakmica kao i svaka druga, izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

"Očekujem da se svi ponašaju kao i na svaku drugu himnu, nema tu specijalnog ponašanja, to je utakmica kao i svaka druga", rekao je Savićević Tanjugu u Beču, gde je učestvovao u prezentaciji Crne Gore u organizaciji mreže za razvoj biznisa u jugoistočnoj Evropi (SEEBDN) i bečkog dnevnika Prese, na spekulacije kako bi se mogli ponašati tokom intoniranja himne Kosova reprezentativci Crne Gore poreklom iz Srbije.

Dodao je da za njega kao predsednika Saveza i selektora Ljubišu Tumbakovića ta utakmica nema nikakav specijalni značaj u odnosu na druge...

"Odigraćemo kako najbolje umemo, da probamo da osvojimo tri boda i zadržimo šanse za drugo mesto u grupi", rekao je Savićević. On je naveo da će najteže će biti upravo igračima i stručnom štabu da pripremi utakmicu i motiviše igrače.

Utakmica se igra 7. juna u Podgorici pred praznim tribinama, jer je Disciplinska komisija Uefe kaznila Fudbalski savez Crne Gore jednom utakmicom igranja bez prisustva navijača, zbog incidenata na kvalifikacionom meču sa Engleskom.

Savićević smatra da je kazna previsoka i da je nisu zaslužili jer Crna Gora, ističe, nije rasistička država.

"Ali desilo se da jedna grupica od sedam-osam ljudi uradi ono što nisu smeli da urade i mi smo dobili drastičnu kaznu koju nismo zaslužili i koju ćemo verovatno morati da odradimo protiv Kosova. Napisali smo žalbu, ali nisam siguran da će nam ona biti usvojena", rekao je Savićević.

U tom smislu, naveo je da će utakmica biti teška sa sportskog aspekta, a da će na organizacionom planu biti manje posla nego da se utakmica igra pred publikom.

"Lično, žao mi je što igrači neće imati podršku na toj utakmici, ali tako se desilo i to moramo da prihvatimo", rekao je Savićević.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 16. maj 2019, 15:29) - anonymous [neregistrovani]

cg

genije, pitanje glasi: da li ti prizajes kosovo

(četvrtak, 16. maj 2019, 12:49) - anonymous [neregistrovani]

Е

мој Дејо.
Не гледамо више на тебе као пре.

(četvrtak, 16. maj 2019, 12:33) - anonymous [neregistrovani]

Sve unaprred isplanirano

Znali su u UEFA da na utakmici sa kosovom publika moze izazvati problem. Publika je iz naroda a vlasti su iz klanova