Lalatović pred Partizan: Ako ima Boga idemo u finale Kupa

Trener Radničkog Nenad Lalatović istakao je da je veći pritisak na Partizanu u Nišu i rasteretio svoje fudbalere podsećanjem da su već mnogo uradili ove sezone, ali da je i pored toga optimista oko plasmana u finale Kupa Srbije.

"Čestitao bih mojim igračima na sjajnoj sezoni, koja je već sada izuzetno uspešna bez obzira šta ćemo uraditi u Kupu. Ispisali smo istoriju i završili na drugom mestu u Superligi, što će neka druga generacija Radničkog teško uspeti da uradi. Učinili su nešto što je izgledalo nemoguće. U ligi smo doživeli samo dva poraza, oba od Crvene zvezde, uz tri primljena gola iz penala i jedan iz ofsajda. Šta god sutra da se desi, igrači Radničkog moraju da znaju jednu stvar, oni će ostati heroji Niša", rekao je Lalatović na konferenciji za medije u Nišu.

Lalatović priznaje da je poraz 1:0 iz prvog meča u Beogradu nezgodan za Radnički, ali da može da se nadoknadi.

"Nemamo pritisak pred ovaj susret, mnogo je veći pritisak na Partizanu, koji je veliki klub od kojeg se stalno traže trofeji. Uživaćemo u meču, rekao sam igračima da se opuste i da je sutra njihovo veče, a verujem da ćemo iz te opuštenosti ostvariti cilj. Ako ima Boga, izborićemo finale, ovaj klub i grad Niš su to zaslužili zbog svega što je urađeno ove sezone, a ako ne uspemo nećemo plakati. Važno je da ostavimo srce na terenu, a u tom slučaju imamo ozbiljnu šansu".

Trener Radničkog pozvao je navijače da u što većem broju dođu na Čair i pruže podršku njegovom timu.

"Želim da atmosfera bude onakva kakva je kada mi igramo na stadionu Partizana, da se igrači Partizana osete kao gosti, a ne kao domaćini. Siguran sam da možemo da napravimo još jedan istorijski uspeh, a to ne možemo bez publike".

Fudbaler Radničkog Petar Grbić, bivši član Partizana, kaže da ne postoje tajne između dve ekipe.

"Sutra je taj dan koji smo dugo čekali, iako trener Lalatović ne dozvoljava da se razmišlja unapred, jedva smo čekali ovaj susret, svima nam je već dugo u mislima ovo polufinale. Igrao sam dosta bitnih utakmica i osvajao titule. Za mene ova utakmica neće biti na život ili smrt", rekao je Grbić, koji je priznao da očekuje težak teren zbog kiše, ali da to ne sme da bude alibi.

Utakmica između Radničkog i Partizana igra se u sredu od 20 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво