Pirova pobeda Liverpula, Siti odbranio titulu u Engleskoj!

Fudbaleri Mančester sitija slavili su u Brajtonu 4:1 u poslednjem kolu Premijer lige i tako odbranili titulu šampiona Engleske sa bodom više u odnosu na Liverpul. "Crveni" lako savladali Vulvse sa 2:0, ostaje im utešna nagrada – finale Lige šampiona. Junajted se obrukao na oproštaju od sezone, goleada u Londonu na meču između Palasa i Bornmuta. Poznati učesnici evropskih takmičenja, dok su još ranije odlučeni putnici u niži rang.

Poslednje kolo Premijer lige nije donelo uzbuđenja kakva su se očekivala, a za to se pobrinuo Mančester siti, koji na gostovanju u Brajtonu ubedljivo slavio 4:1.

Doduše, pokupali su domaći da zakomplikuju situaciju, poveli golom Marija u 27. minutu, ali je ekipa Pepa Gvardiola uzvratila već u sledećem minutu. Aguero je iskoristio asistenciju Davida Silve i spasao svoju ekipi velikih muka.

Kada je Laport doneo prednost "građanima" jasno je bilo da se Siti neće "okliznuti" (da ne zamere navijači Liverpula na izrazu). Do kraja meča Marez i Gundogan uspeli su da zatresu mrežu golmana Rajana za veliko slavlje plavog dela Mančestera.

Siti je tako osvojio šestu titulu šampiona Engleske, drugu otkako je ekipu preuzeo Pep Gvardiola.

Liverpul je u isto vreme odradio svoj deo posla. Sadio Mane bio je dvostruki strelac u pobedi nad Vulvsima, ali to jednostavno nije bilo dovoljno, pa će "Enfild" nastaviti da sanja titulu šampiona Engleske.

Mančester junajted se još jednom obrukao, na svom terenu je poražen od prežaljenog Kardifa 2:0 i na najgori mogući način završio sezonu za zaborav.

U Ligi šampiona naredne sezone, osim Sitija i Liverpula, igraće Čelsi i Totenhem, dok je Arsenal sezonu završio na petom mestu, ali će imati priliku da trijumfom u Ligi Evrope stigne do elite.

Od Premijer lige su se oprostili Fulam (još jedan katastrofalan poraz od Njukasla 4:0), Hadersfild (remizorao u Sautemptonu 1:1) i već pomenuti Kardif.

Rezultati utakmica poslednjeg kola: Brajton – Mančester siti 1:4, Liverpul – Vulvs 2:0, Barnli - Arsenal 1:3, Kristal Palas - Bornmut 5:3, Fulam - Njukasl 0:4, Lester - Čelsi 0:0, Mančester junajted - Kardif 0:2, Sautempton - Hadersfild 1:1, Totenhem - Everton 2:2 i Votford - Vest Hem 1:4.

Tabela: Mančester siti 98, Liverpul 97, Čelsi 72, Totenhem 71, Arsenal 70, Mančester junajted 66, Vulvs 57, Everton 54, Lester 52, Vest Hem 52, Votford 50, Kristal Palas 49, Njukasl 45, Bornmut 45, Barnli 40, Sautempton 39, Brajton 36, Kardif 34, Fulam 26, Hadersfild 16.

Ovako je proteklo poslednje kolo Premijer lige:

17.51 – Kraj! Siti je odbranio titulu savladavši Brajton sa 4:1. Liverpulu nije pomogla ni pobeda nad Vulvsima, završili su takmičenje na drugom mestu, sa bodom manje od "građana".

Rezultati ostalih mečeva: Barnli - Arsenal 1:3, Kristal Palas - Bornmut 5:3, Fulam - Njukasl 0:4, Lester - Čelsi 0:0, Mančester junajted - Kardif 0:2, Sautempton - Hadersfild 1:1, Totenhem - Everton 2:2 i Votford - Vest Hem 1:4.

17.38 – GOL! Liverpul postiže i drugi pogodak na meču, još jednom je Mane strelac! "Crveni" su odradili svoj deo posla, ali teško je očekivati da će Siti u poslednjih deset minuta ispustiti tri gola prednosti u Brajtonu.

17.30 – GOL! Siti postiže još jedan pogodak i čini se overava trijumf i tiulu! Četvrti gol za "građane" postigao je Gundogan u 72. minutu.

17.21 – GOL! Siti sada ima dva gola prednosti i sve je bliži osvajanju titule, strelac je Marez u 64. minutu! Još jednom je David Silva asistirao, a Marez postigao lep pogodak sa 20-ak metara.

17.02 – Nastavljeni su mečevi na Ostrvu.

16.47 – Poluvreme na Ostrvu, oba konkurenta za titulu imaju tri boda u džepu. Liverpul vodi protiv Vulvsa 1:0, dok Siti u Brajtonu ima prednost od 2:1.

Rezultati ostalih mečeva: Barnli – Arsenal 0:0, Kristal Palas – Bornmut 3:1, Fulam – Njukasl 0:2, Lester – Čelsi 0:0, Mančester junajted – Kardif 0:1, Sautempton – Hadersfild 1:0, Totenhem – Everton 1:0 i Votford – Vest Hem 0:2.

16.38 – GOL! Deset minuta posle izjednačenja, Siti stiže i do prednosti! Strelac je Ajmerik Laport u 38. minutu utakmice. Marez je izveo korner, a Francuz visoko skočio i glavom pogodio mrežu Meta Rajana.

16.28 – GOL! Samo minut posle gola Brajtona, Aguero vraća meč na početak – 1:1! Nije dugo trajala radost domaćih, Aguero je rutinski završio jednu lepu akciju "građana", asistencija se piše Davidu Silvi.

16.27 – GOL! Šok za "građane" u Brajtonu, domaćin vodi golom Glena Marija! Paskal Gros izveo je korner sa leve strane, a Mari bio najbolji u skoku za iznenadnu prednost Brajtona.

16.18 – GOL! Liverpul vodi na "Enfildu" od 17. minuta, strelac je Sadio Mane! Senegalac je iskoristio centaršut Aleksander-Arnolda sa desne strane i sa peterca rutincki savladao golmana gostiju. Ukoliko bi se utakmice završile ovim rezultatima, "crveni" bi postali šampioni.

16.15 – Posle 15 minuta igre mreže miruju u Brajtonu i Liverpulu. Totenhem je poveo protiv Evertona golom Dajera, dok Njukasl u Londonu ima već dva gola prednosti protiv Fulama.

16.00 – Počeli su mečevi poslednjeg kola Premijer lige u ovoj sezoni.

15.40 – "Moramo da se fokusiramo na sebe. Lepo je završiti sezonu sa 97 osvojenih bodova. Naravno da se nadamo da se još nešto desi (kiks Sitija u Brajtoinu), alu u svakom slučaju možemo biti ponosni", rekao je Jirgen Klop pred odlučujuće kolo na Ostrvu.

15.30 – Siti je poslednji put poražen u završnom kolu Premijer lige 2013. godine od Noriča, a menadžer "kanarinaca" tada je bio Kris Hjuton, sada šef struke u Brajtonu.

15.05 – Na "Enfildu" će igrati sledeći igrači:

Liverpul: Alison, Aleksander-Arnold, Van Dajk, Matip, Robertson, Fabinjo, Vajnaldum, Henderson, Mane, Salah i Origi;

Vulvsi: Patrisio, Benet, Boli, Koudi, Doerti, Džoni, Mutinjo, Neves, Dendonker, Žota i Himenez. 

15.00 – Sastavi timova za meč u Brajtonu:

Brajton: Rajan, Bruno, Dafi, Dank, Bernardo, Kajal, Bisuma, Nokert, Jahanbakš, Gros i Mari;

Mančester siti: Ederson, Voker, Kompani, Laport, Zinčenko, Gundogan, B. Silva, D. Silva, Sterling, Marez i Aguero.

14.45 – Parovi poslednjeg kola Premijer lige:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво