Vučić: Projekat od nacionalnog značaja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima kompanije KPMG o projektu izgradnje nacionalnog fudbalskog stadiona, sa potencijalom za razvoj novog dela Beograda.

Vučić je istakao da je taj projekat od nacionalnog značaja i da će pozitivno uticati na dalji privredni razvoj Beograda i Srbije, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Fudbalski savez Srbije angažovao je najpoznatije svetske stručnjake za izradu ovakve vrste projekata, koji su procenili da postoji potreba za izgradnjom stadiona sa kapacitetom od 52.000 mesta, što bi Srbiji omogućilo da se kandiduje za svetsko i evropsko prvenstvo u fudbalu.

U komleksu je, pored stadiona, planirana gradnja tehnološkog parka koji će zahvatati najveći deo zemljišta, a veliki prostor je predviđen za i za gradnju prateće saobraćajne infrastrukture - 10.000 parking mesta za automobile i 500 parking mesta za autobuse. Stadion će se prostirati na 35 hektara, a sa ostalim objektima, pre svega tehnološkim parkom, zauzeće oko 430 hektara.

Ceo koncept treba da se zove Stadion siti. Plan je da se u okviru stadiona napravi ceo grad. Izložbeni sajmovi, prostor za kulturu i koncerte, akvaparkovi, kao i tehnološki park koji uključuje dolazak velikih svetskih trgovačkih lanaca. Planirano je dosta poslovnog prostora kao i kompletan stambeni blok.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи